Υλικά
- 1 λάχανο λευκό
- 2 καρότα
- αλάτι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλό ή χοντρό)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτήρι ξύδι
- Μια καυτερή πιπεριά
- Λίγο σέλινο (ένα δυο κλωνάρια)
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια.
Κάποιοι ζεματάνε τα λαχανικά και τα αφήνουν να κρυώσουν, αλλά εμείς σας συνιστούμε να μην το κάνετε αυτό το στάδιο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο ή τάπερ ή άλλο δοχείο, νερό και διαλύουμε το αλάτι, για να δημιουργήσουμε την άλμη.
Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο αφού το κόψουμε σε κομματάκια, το ξύδι, την καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα καρότα κομμένα επίσης σε ροδέλες και τα λάχανο.
Στύβουμε από πάνω μισό λεμόνι και βάζουμε στο δοχείο δυο ροδέλες λεμονιού, κάτι που βοηθάει το λάχανο να μείνει άσπρο.
Κλείνουμε το δοχείο και το βάζουμε στο μπαλκόνι, αφού είναι χειμώνας και δεν χρειάζεται ψυγείο.
Στις 3-4 μέρες ανοίγετε και το δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι (που σίγουρα θα χρειάζεται, αλλά προσέξτε μην το κάνετε και λύσσα...)
Θέλει περίπου 2 βδομάδες για να γίνει, αλλά μπορείτε να παίρνετε λίγο-λίγο από την 8η μέρα για να το δοκιμάζετε με τα καθημερινά πιάτα σας.
Μην ξεχνάτε να του ρίχνετε και λίγο μπούκοβο όταν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ