Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΝΤΕΪΤΟΝΑ

Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί έχουν μία κάπως μονομερή άποψη για τα σπορ τα οποία θεωρούν «δικά» τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα play-offs σε ορισμένα σπορ ονομάζονται world series. 
Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό υιοθετούν και εκεί μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση, εν μέρει δικαιολογημένη αν σκεφθεί κάποιος ότι υπήρξαν πρωτοπόροι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην Ευρώπη, η F1 μπορεί να θεωρείται το κορυφαίο πρωτάθλημα στα μηχανοκίνητα σπορ αλλά το αμερικανικό κέντρο βρίσκεται στην Ντεϊτόνα, της Φλόριδα. Εκεί που γίνεται το περίφημο 500αρι της NASCAR.

Η πίστα που άνοιξε το 1959, συγκεντρώνει σχεδόν 170 χιλιάδες θεατές και οι υπεύθυνοι του ετήσιου αγώνα των 500 μιλίων ανακοίνωσαν ότι έχουν έτοιμα τα σχέδια αναμόρφωσης της πίστας και του αγώνα για τα επόμενα 50 χρόνια, με στόχο η Ντεϊτόνα να γίνει η Μέκκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα σχέδια θα παρουσιαστούν στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, οπότε θα γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία, όπως το κόστος όλης αυτής της αναμόρφωσης. Ο αγώνας των 500 μιλίων της Ντεϊτόνα από το 1995 είναι το γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την υψηλότερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ