Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Το stealthing στο σεξ γίνεται trend – Πιστεύουν οι νέοι ότι η επικίνδυνη πρακτική συνιστά έγκλημα;


Περίπου ένας στους 10 ανθρώπους κάτω των 25 ετών δεν είναι σίγουρος -ή δεν πιστεύει- ότι η αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ αποτελεί έγκλημα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Η διαδικτυακή μελέτη των ερευνητών του University College του Λονδίνου (UCL) απευθύνθηκε σε 1.729 άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών για τις απόψεις τους σχετικά με το αποκαλούμενο «stealthing».

Το «stealthing» είναι όταν το προφυλακτικό αφαιρείται κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς συγκατάθεση και χαρακτηρίζεται ως βιασμός στην Αγγλία και την Ουαλία.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνα – η πρώτη του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο – έδειξε ότι οι περισσότεροι (99%) θεωρούν ότι η μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού είναι λάθος, αλλά ένα μικρότερο ποσοστό την κατατάσσει ως έγκλημα.

Δεδομένης μιας σειράς σεναρίων, περίπου το 87,8% συμφώνησε ότι η απόκρυψη ήταν σεξουαλική επίθεση, το 8,9% ήταν αβέβαιο και το 3,1% πίστευε ότι δεν αποτελούσε αδίκημα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Plos One και επικαλείται το Sky News, οι απόψεις διέφεραν ανάλογα με το είδος της σχέσης και τις συνέπειες.


Όταν ρωτήθηκαν αν η ποινή φυλάκισης για το «stealthing» είναι κατάλληλη, το 52,1% συμφώνησε αν το θύμα έμενε έγκυος, ενώ το 41,6% αν το θύμα πάθαινε κατάθλιψη.

Και το 53,9% θεωρούσε ότι η ποινή φυλάκισης ήταν λογική αν επρόκειτο για μια περιστασιακή συνάντηση, αλλά το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 47,2% αν συνέβαινε σε μια μακροχρόνια σχέση.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Dr Geraldine Barrett, δήλωσε: «Η μη συναινετική αφαίρεση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, που μερικές φορές ονομάζεται stealthing, εμφανίστηκε πρόσφατα στη δημόσια και νομική σφαίρα ως sex trend».

«Δεδομένου ότι έχουν τον έλεγχο του προφυλακτικού, είναι πολύ σημαντικό οι νέοι άνδρες να καταλάβουν ότι δεν είναι απλώς μια τάση στο σεξ, είναι έγκλημα», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ