Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Βγαίνουν οι κουκούλες: Αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis


Βγαίνουν από το καθεστώς δικαστικής προστασίας οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Έτσι μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα τα οποία είχαν υποβληθεί από πρόσωπα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της υπόθεσης αίρεται η προστασία που τους παρείχαν στο πλαίσιο της έρευνας στους μάρτυρες πιυ έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε εισαγγελική εισήγηση για άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων και αναστολή του καθεστώτος προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Η εισήγηση έγινε δεκτή και αποφασίστηκε η άρση από την Οικονομική Εισαγγελία αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα για την υπόθεση ανοίγοντας το δρόμο, όπως εκτιμάται, για πρόσφυγες σε βάρος τους.

Μεταξύ αυτών που είχαν ζητήσει την άρση της προστασίας των συγκεκριμένων μαρτύρων είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ