Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν φύγεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου


Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έφτασε και ετοιμάζεστε για μια μίνι απόδραση. Κάποιοι έχετε επιλέξει έναν κοντινό προορισμό με το αυτοκίνητο ή το πλοίο (για μια φθινοπωρινή απόδραση σε κάποιο νησί) και άλλοι μπορεί να ταξιδέψετε με αεροπλάνο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν το ταξίδι είναι σύντομο, χρειάζεται να κάνετε προηγουμένως την απαραίτητη προετοιμασία για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, αλλά και να μην ταλαιπωρηθείτε. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Πάρτε ρούχα ανάλογα τον καιρό
Θα λείψετε για λίγες ημέρες, οπότε δεν χρειάζεται να βάλετε στη βαλίτσα όλη τη γκαρνταρόμπα σας. Δείτε τον καιρό που θα κάνει τις ημέρες που θα βρίσκεστε στον προορισμό σας και πάρτε μαζί τα ανάλογα ρούχα. Επειδή ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας με εναλλαγές – το πρωί ζέστη, το βράδυ ψύχρα- να έχετε κοντά κι ένα πανωφόρι.

Πουθενά χωρίς το power bank
Κακά τα ψέματα, χωρίς το κινητό δεν μπορούμε, είναι πλέον κάτι σαν… πολυεργαλείο. Για να μη μείνετε ποτέ από μπαταρία, όταν είστε εκτός του ξενοδοχείου, ένα power bank είναι απαραίτητο να υπάρχει στη βαλίτσα σας.

Τα απαραίτητα στην τσάντα χειρός
Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, ενημερωθείτε προηγουμένως για τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας και τι μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας στην χειραποσκευή. Ωστόσο, σε αυτήν καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ρούχο, ένα πανωφόρι, και μερικά βασικά προϊόντα περιποίησης. Αλλά θυμηθείτε, πως θα κουβαλάτε την τσάντα, οπότε μην τη φορτώνετε, κρατήστε την ελαφριά.

Ντυθείτε άνετα
Με όποιο μέσο και αν ταξιδέψετε, το άνετο ντύσιμο είναι απαραίτητο. Τους λόγους τους καταλαβαίνετε.

Δεν φεύγετε χωρίς ομπρέλα
Μπορεί η πρόγνωση του καιρού να μην προβλέπει βροχές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οκτώβριος είναι, ποτέ δεν ξέρεις. Γι’ αυτό καλό είναι να πάρετε μαζί σας και μια ομπρέλα για παν ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ