Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Σήμερα Πέμπτη το κινηματογραφικό πικ νικ για μικρούς και μεγάλους στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα


Σήμερα, Πέμπτη 26/09, πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων Ο απίθανος κύριος Φοξ (Fantastic Mr. Fox) του Γουές Άντερσον στο πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, στις 19:30, με δωρεάν είσοδο!

Πάρτε το παγούρι σας, φαγητό, μαξιλάρι ή κουβερτούλα πικ νικ και σάς περιμένουμε σε μια πανέμορφη βραδιά κάτω από τα αστέρια, σε ένα κινηματογραφικό πικ νικ στην Πλατεία Διοικητηρίου του πρώην Στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, έναν χώρο αστικού πρασίνου, σε μια υπαίθρια προβολή για μικρούς και μεγάλους! 

Η προβολή κλείνει ένα διήμερο δράσεων από τον Δήμο Καλαμαριάς, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Μαμαγαία και την Κοινότητα Πάρκου Κόδρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμπράττει στην εκδήλωση αυτή που αγκαλιάζει την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και τη διασύνδεσή του με τον πολιτισμό. Η δράση υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας - Γραφείο Θεσσαλονίκης. 

Στην αγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ (Ματίλντα, Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας), ο κύριος Φοξ ζει με την κυρία Φοξ και τα παιδιά τους σε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα από ένα αγρόκτημα. Η σύζυγός του τον έχει απομακρύνει από την παλιά, ρέμπελη ζωή του και τον έχει μετατρέψει σε σωστό οικογενειάρχη. Ο κύριος Φοξ όμως θυμάται το παρελθόν του και κάνει καθημερινές επιδρομες στο γειτονικό αγρόκτημα κλέβοντας γεύματα και μηλίτη. Όταν οι τρεις αγρότες προσπαθήσουν να βάλουν τέλος σε αυτή τη συνήθεια επιβάλλοντας σκληρά αντίποινα, ο απίθανος κύριος Φοξ καλείται να επιστρατεύσει ολη του την πονηριά και την ευρηματικότητα, μαθαίνοντας να ιεραρχεί τις προτεραιότητες στη ζωή του.

Μια υπέροχη ταινία για μικρούς και μεγάλους, για την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, την ομορφιά της διαφορετικότητας, τον αγώνα για βελτίωση, την αγάπη που βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει μέσα μας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. 

Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες και να φέρουν μαζί τους επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια με νερό. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν στο χώρο για το κοινό χημικές τουαλέτες.

INFO
Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
Πλατεία Διοικητηρίου, πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα
Ώρα προσέλευσης: 19:30. Ώρα έναρξης προβολής: 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ