Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Πληγή οι κλοπές καλωδίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο από ομάδες Ρομά – Συζητήσεις για «σιδηροδρομική αστυνομία»


Σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια προκαλούν ομάδες, κυρίως Ρομά, που κλέβουν καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο. Εικόνες που έφερε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έδειχναν άτομα να πετούν πέτρες στις 21/9 το μεσημέρι σε αμαξοστοιχία στην περιοχή της Θήβας, αλλά και να ξηλώνουν καλώδια από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο προϊστάμενος του τμήματος ασφαλείας ΟΣΕ εξήγησε στην κάμερα τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν οι δολιοφθορές στα τρένα.

«Έχουμε συνήθως κλοπές σε καλώδια, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι, σιδηροτροχιές που αφορούν το σίδηρο και τη χύτευσή του. Φανταστείτε λοιπόν ένας μηχανοδηγός σε δρομολόγιο, ξαφνικά, να δει καπνό ή φωτιά, να βρει αντικείμενα πάνω στη γραμμή και φυσικά την κλοπή καλωδίων που κόβοντας τα καλώδια κόβεται ή η τηλεδιοίκηση ή η εικόνα», λέει ο Ιωάννης Φεστερίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, αναμένεται να σταλεί από τον ΟΣΕ υπόμνημα στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και θα ζητείται η άμεση επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη, για την ανάγκη δημιουργίας «σιδηροδρομικής αστυνομίας», η οποία με φυλάκια και εκπαιδευμένους υπάλληλους θα επεμβαίνουν άμεσα.

Σε συνέντευξη στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, ανέφερε πως η νέα διοίκηση του ΟΣΕ έχει εισηγηθεί μέτρα για την εμπέδωση των όρων ασφάλειας των δρομολογίων αλλά και των υποδομών του ΟΣΕ, μεταξύ αυτών και την ίδρυση «Σιδηροδρομικής Αστυνομίας», στο πρότυπο σειράς άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ