Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΗΝ LOCKHEED MARTIN CORP

Όπως ανακοινώθηκε, πριν μία εβδομάδα χάκερς επιτέθηκαν στην Lockheed Martin Corp, μεγάλη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και προμηθεύτρια του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (DHS) καθώς και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν ότι πρόσφεραν τη βοήθειά τους για να αποτιμηθεί η πρόθεση του «συμβάντος στον κυβερνοχώρο που έπληξε την LMCO».

Η εταιρία κατασκευάζει μαχητικά αεροσκάφη, πλοία και άλλα σημαντικά οπλικά συστήματα.

Επίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανάλυση «των διαθέσιμων δεδομένων για να γίνουν προτάσεις, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω κίνδυνοι», ανέφερε ο Κρις Όρτμαν, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Δεν είναι σαφές εάν εκλάπησαν δεδομένα και τι είδους δεδομένα.

Στα εσωτερικά δίκτυα των εταιριών που αναλαμβάνουν συμβόλαια του Πενταγώνου ενδέχεται να υπάρχουν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες για όπλα υπό ανάπτυξη ή για τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Μια πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τι συνέβη είπε στο Ρόιτερς την Παρασκευή ότι τα δίκτυα της Λόκχιντ Μάρτιν και άλλων εταιριών που έχουν αναλάβει συμβόλαια του Πενταγώνου υπέστησαν επιθέσεις.

Οι χάκερς μπήκαν σε ασφαλή συστήματα σχεδιασμένα ώστε να εμποδίζουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλών κλειδιών πρόσβασης (SecurID) της RSA, μιας θυγατρικής της εταιρίας EMC Corp, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής, είπε η πηγή, που πρόσθεσε ότι δεν έχει την εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα δημόσια.

Σε ανακοίνωσή της η Λόκχιντ Μάρτιν ανέφερε ότι εντόπισε και απέκρουσε «μια σημαντική και πεισματική επίθεση» στο δίκτυό της πριν από μία εβδομάδα.

«Ως αποτέλεσμα των άμεσων και προσεκτικών ενεργειών που έγιναν για να προστατευθεί το δίκτυο και να αυξηθεί η ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής μας τα συστήματά μας παραμένουν ασφαλή», ανέφερε η Τζένιφερ Γουίτλοου, εκπρόσωπος της Λόκχιντ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Δεν εκτέθηκαν τα δεδομένα ουδενός πελάτη, ουδενός προγράμματος και ουδενός εργαζομένου», πρόσθεσε.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι επιπτώσεις από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η εταιρία είναι «αμελητέες» και δεν αναμένει να υπάρξουν σημαντικές ζημιές ως αποτέλεσμα.

«Οι επιπτώσεις στο υπουργείο είναι αμελητέες και δεν αναμένουμε δυσμενείς συνέπειες», ανέφερε η αντισυνταγματάρχης Έιπρελ Κάνιγχαμ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Η καθιερωμένη πολιτική του υπουργείου είναι να μην σχολιάζουμε τα επιχειρησιακά θέματα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ