Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Την απόφασή της να διακόψει τις στρατιωτικές συνομιλίες με τη Ν. Κορέα με την αιτιολογία της αδιαλλαξίας του προέδρου της, Lee Myung Bak, στο ζήτημα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, ανακοίνωσε χθες η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Β. Κορέας. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Πιονγκ-Γιανγκ θα προχωρήσει στο κλείσιμο γραφείου επικοινωνιών της Σεούλ στη συνοριακή πόλη Μάουν Κουμ-Γκανγκ.


Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ν. Κορέας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γερμανία, ότι η Πιονγκ Γιανγκ θα πρέπει να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες αν θέλει να είναι παρούσα στο παγκόσμιο συνέδριο Πυρηνικής Ασφάλειας το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάρτιο.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Β. Κορέα καλεί παράλληλα τη Σεούλ να ζητήσει συγνώμη για τις κατηγορίες της σχετικά με τη βύθιση ενός πολεμικού πλοίου πέρσι τον Μάρτιο και για τον βομβαρδισμό ενός νησιού από δυνάμεις της Πιονγκ-γιανκ στα σύνορα των δύο χωρών, τον περασμένο Νοέμβριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ