Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Εβδομαδιαίες Προτάσεις από την ΒΟΥΛΗ TV


Δείτε τις Εβδομαδιαίες Προτάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής Των Ελλήνων:


ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 22/4 – 28/4 2024

Ντέιβιντ Μπόουι: Κατακτώντας τη Φήμη

Δευτέρα, 22/4 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ του Φράνσις Γουέιτλι (Ηνωμένο Βασίλειο 2019), που καταγράφει τα πρώτα βήματα του Ντέιβιντ Μπόουι, από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι το 1973, μέσα από πρωτότυπο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από τους πρώτους συνεργάτες του μεγάλου μουσικού.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ

Τρίτη, 23/4 & Τετάρτη, 24/4 στις 23:00

Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ιστορία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συγκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπη­ρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του.

Κύκλος 3Επεισόδιο 3/6 & Επεισόδιο 4/6.

Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 25/4 στις 23:00

Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση για την κατάσταση στο χώρο της υγείας με αφορ­μή την ψήφιση νόμου με τίτλο: Δράσεις δημόσιας υγεί­ας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήμα­τος Υγείας και άλλες διατάξεις.

Μάικλ Τσιμίνο: Ο Θεός να Ευλογεί την Αμερική

Παρασκευή, 26/4 στις 21:00

Ένα ντοκιμαντέρ, υπό τη μορφή road movie, για τη ζωή και το έργο του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και παραγωγού Μάικλ Τσιμίνο, στο οποίο συμμετέχουν με­ταξύ άλλων ο Όλιβερ Στόουν και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Ντον Τζοβάννι 

Παρασκευή, 26/4 στις 22:00

Η γνωστή όπερα του Μότσαρτ (σε λιμπρέτο του Λορέ­ντζο Ντα Πόντε) γύρω από τις ερωτικές περιπέτειες του Δον Ζουάν, που θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή, μεταφερμένη σε φυσικούς χώρους με μια απόλυτα κινη­ματογραφική, συναρπαστική γραφή. Σε σκηνοθεσί­α Τζόζεφ Λόουζι.

Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 27/4 στις 18:00

Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Η Ελιά

Σάββατο, 27/4 στις 23:00

Ταινία σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπογάιν με τους Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Άννα Καστίγιο (Ισπανία, 2016). Θέλοντας να επικοινωνήσει με τον αγαπημένο της παππού, η εικο­σάχρονη Άλμα ξεκινά με ένα φίλο και το θείο της να φέ­ρει πίσω από τη Γερμανία την οικογενειακή αιωνόβια ελιά που πουλήθηκε πριν από χρόνια.

Μπίλε

Κυριακή, 28/4 στις 17:30

Ταινία σε σκηνοθεσία Ināra Kolmane με τους Ρούτα Κρόνμπεργκα, Ελίνα Βέιν (Λετονία, 2018). Στην Λετο­νία στα τέλη της δεκαετίας του ’30, η Μπίλε ένα ξεχω­ριστό, εφευρετικό κορίτσι, έρχεται αντιμέτωπη με την περιφρόνηση της μητέρας της και τον περίπλοκο κόσμο των ενηλίκων βρίσκοντας διέξοδο στη φαντασία της.

Τα Ιστορικά Καφέ των Παρισίων και οι Θαμώνες τους

Κυριακή, 28/4 στις 20:00

Σειρά ντοκιμαντέρ 50 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων. Τα παρισινά καφέ αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης του Παρισιού. Από τα τέλη του 16ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, τα καφέ είναι σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, φιλοσό­φους, πολιτικούς και απλούς πολίτες.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ