Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ιππασίας στη Θεσσαλονίκη, για τους Διεθνείς Αγώνες IPPOS SPRING TOUR 2024


Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας, υποδεχόμενη κορυφαίους αθλητές από 12 χώρες μαζί με τα υψηλών προδιαγραφών άλογά τους, που αναμένεται να προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα στους Διεθνείς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων IPPOS SPRING TOUR!

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του «Ippos Club» στη Νέα Ραιδεστό, σε δύο διαδοχικά τετραήμερα (9-12 Μαΐου και 16-19 Μαΐου), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Έπειτα από το περσινό, πρωτοποριακό και απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα, το IPPOS CSI TOUR καθιερώνεται πλέον ως θεσμός και ανεβαίνει επίπεδο στη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του, προσελκύοντας φέτος 150 ιππείς και 240 άλογα από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, τη Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI) και περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες που δίνουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη (ranking classes), προσφέροντας παράλληλα στους νικητές χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 174.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους αθλητές που θα βρεθούν στο «Ippos Club» στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσουν τα πλούσια έπαθλα και το χειροκρότημα των θεατών, θα βρίσκονται σπουδαία ονόματα όπως η Βραζιλιάνα Ρασέλε Ριναλντίνι, η Ιταλίδα Ιλάρια Τζενόμπι, ο συμπατριώτης της Αντρέα Μεσέρσι, ο Βούλγαρος Ίβο Μπόνεφ, αλλά και οι Έλληνες πρωταθλητές Καίτη Λασκαρίδη και Αλέξανδρος Φουρλής.

Όλες και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους, σε συνεργασία με τα υπέροχα άλογά τους, στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Ippos Club, το οποίο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και θεωρείται ως το πιο σύγχρονο ιππικό κέντρο στα Βαλκάνια, περιλαμβάνοντας 60 μόνιμους στάβλους και 220 στάβλους φιλοξενίας, τρία υπαίθρια ιπποδρόμια με ειδική άμμο silica από την Ισπανία για τις ανάγκες των επίσημων διοργανώσεων και ένα κλειστό ιπποδρόμιο για την σχολή ιππασίας, καθώς και πολλούς ακόμη βοηθητικούς χώρους, σε συνολική έκταση 151 στρεμμάτων.

«Οι ξένες συμμετοχές στο φετινό IPPOS CSI SPRING TOUR έχουν αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Η παρουσία κορυφαίων αθλητών από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τη Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι το αποτέλεσμα της φήμης που αποκτούν οι υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις μας, σε συνδυασμό με την επιτυχία των περσινών αγώνων.
Με δεδομένο ότι κάθε αθλητής θα συνοδεύεται κατά μέσο όρο από άλλους τρεις ανθρώπους, η διοργάνωσή μας έχει συμβολή στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, κάτι που έχει επίσης μεγάλη σημασία για εμάς.
Έχουμε προετοιμαστεί σε όλους τους τομείς για να προσφέρουμε ξανά την καλύτερη αγωνιστική εμπειρία στους συμμετέχοντες, με την προοπτική να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα στον επόμενο διεθνή αγώνα μας, το IPPOS CSI AUTUMN TOUR, το οποίο θα φιλοξενήσουμε εδώ το φθινόπωρο, στις 3-6 Οκτωβρίου και 10-13 Οκτωβρίου», τόνισε η Συντονίστρια της Διοργάνωσης, Χριστίνα Μαυροφρύδη.

Εκτός από έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον για τους πιστούς φίλους της ιππασίας, το IPPOS SPRING TOUR υπόσχεται επίσης μία ξεχωριστή εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο του αθλήματος, να μυηθούν σ’ αυτόν και να περάσουν τις ομορφότερες στιγμές σε έναν άνετο υπαίθριο χώρο για όλη την οικογένεια, απολαμβάνοντας τις μουσικές εκδηλώσεις και τις παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων για τα τετραήμερα 9 έως 12 Μαΐου και 16 έως 19 Μαΐου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ