Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Πρώην κατάσκοπος της Ρωσίας αποκάλυψε πώς αποπλανούσε τους «στόχους» της: «Είχαν εμμονή μαζί μου»


Οι ακροατές του podcast θα περιηγηθούν στην ταραχώδη ζωή της Roza, από την ανατροφή της στη Σοβιετική Ένωση μέχρι την τελική της απόδραση από τη Μόσχα με τον μικρό της γιο.

Σε μια καθηλωτική αποκάλυψη που προκάλεσε σοκ στην κατασκοπευτική κοινότητα, η πρώην Ρωσίδα πολίτης Aliia Roza σήκωσε το πέπλο του μυστικού παρελθόντος της ως δήθεν πρώην κατάσκοπος, ρίχνοντας φως στον σκοτεινό κόσμο του sexpionage σε ένα πρωτοποριακό podcast με τίτλο «To Die For».

Σηματοδοτώντας την πρώτη περίπτωση μιας φερόμενης ως εκπαιδευμένης από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) «πράκτορα αποπλάνησης» που μιλάει για την εκπαίδευσή της, τις τεχνικές, τους στόχους και τις αποστολές της, οι αποκαλύψεις της Roza γοήτευσαν το κοινό και προκάλεσαν ευρεία ίντριγκα.


Σε συνεργασία με την Tenderfoot TV και το iHeartPodcasts, το podcast εμβαθύνει στο παρελθόν της Roza, αποκαλύπτοντας τον περίπλοκο ιστό χειραγώγησης και ίντριγκας που καθόρισε την καριέρα της ως αριστοτέχνη χειριστή. Ο Neil Strauss, γνωστός συγγραφέας των βιβλίων «The Game» και «The Dirt», αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή την πρωτοφανή εξερεύνηση στον κόσμο της κατασκοπείας.
Για τη Roza, το σπάσιμο της σιωπής της επί δεκαετίες ήταν μια απόφαση που τροφοδοτήθηκε από την επιθυμία να αντιμετωπίσει το παρελθόν της και να διεκδικήσει την αφήγησή της. «Πέρασαν πάνω από δύο δεκαετίες που παρέμεινα σιωπηλή», αποκάλυψε στο Fox News Digital. «Αλλά για μερικούς λόγους, δεν μπορούσα να κρατήσω τη σιωπή μου. Δεν μπορούσα να ζήσω άλλο με αυτόν τον πόνο. Αν δεν ήμουν εγώ [που μιλούσα], τότε ποιος θα μιλούσε;».
Οι ακροατές του podcast θα περιηγηθούν στην ταραχώδη ζωή της Roza, από την ανατροφή της στη Σοβιετική Ένωση μέχρι την τελική της απόδραση από τη Μόσχα με τον μικρό της γιο. Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε σε μια οικογένεια με κληρονομιά τη στρατιωτική θητεία, η πορεία της Roza διαφοροποιήθηκε δραματικά καθώς βρέθηκε παγιδευμένη σε ένα μυστικό πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία των εχθρικών στόχων.


Εκπαιδευμένη στην τέχνη της αποπλάνησης και της πειθούς από πρώην ψυχολόγους και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της KGB, η Roza παρέχει μια άνευ προηγουμένου εικόνα των σχολαστικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την απόσπαση πολύτιμων πληροφοριών από ανυποψίαστους αντιπάλους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή αντίληψη, τονίζει ότι το σεξ είναι απλώς ένα συστατικό μιας ευρύτερης στρατηγικής που επικεντρώνεται στις περιπλοκές της ανθρώπινης ψυχολογίας και επικοινωνίας.

Αναλογιζόμενη το ταξίδι της, η Roza μιλάει με ειλικρίνεια για την απογοήτευσή της από τον κόσμο της κατασκοπείας και τη μετάβασή της στην ενδυνάμωση των γυναικών. Με πάνω από ένα εκατομμύριο followers στο Instagram, έχει αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της για να αναβαθμίσει και να εμπνεύσει γυναίκες που αναζητούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τη διεκδικητικότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ