Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Πήγαν σε κέντρο αισθητικής και κόλλησαν HIV από την βελόνα: Ανησυχία στον κλάδο της αισθητικής


Η έρευνα αποκάλυψε κραυγαλέες παραλείψεις στον έλεγχο των λοιμώξεων στην κλινική, συμπεριλαμβανομένης της προφανής επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού μίας χρήσης που προοριζόταν για μία φορά.

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, τρεις γυναίκες διαγνώστηκαν με HIV αφού υποβλήθηκαν σε διαδικασίες «vampire facial» σε ένα μη αδειοδοτημένο ιατρικό spa στο Νέο Μεξικό. Αυτή η ανησυχητική εξέλιξη σηματοδοτεί τις πρώτες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό μέσω μιας αισθητικής διαδικασίας που περιλαμβάνει βελόνες, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), στην πρόσφατη έκθεση για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, αποκάλυψαν τα ευρήματα μιας έρευνας που διήρκεσε από το 2018 έως το 2023. Η έρευνα αποκάλυψε κραυγαλέες παραλείψεις στον έλεγχο των λοιμώξεων στην κλινική, συμπεριλαμβανομένης της προφανής επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού μίας χρήσης που προοριζόταν για μία φορά.


Ενώ η μετάδοση του HIV μέσω μολυσμένου αίματος μέσω μη αποστειρωμένων ενέσεων αποτελεί αναγνωρισμένο κίνδυνο, η έκθεση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη τεκμηρίωση πιθανών λοιμώξεων που προέρχονται από υπηρεσίες καλλυντικών. Η αποκάλυψη αυτή χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση της κρίσιμης σημασίας των αυστηρών πρακτικών υγιεινής στη βιομηχανία καλλυντικών.
Οι αισθητικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών θεραπειών όπως οι ενέσεις Botox, συνεπάγονται συχνά τη χρήση βελονών. Το «vampire facial», επίσης γνωστό ως μικροδερμοαπόξεση με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, περιλαμβάνει τη λήψη αίματος του πελάτη, την απομόνωση των συστατικών του και τη χρήση μικροσκοπικών βελονών για την έγχυση πλάσματος στο πρόσωπο, που υποτίθεται ότι αναζωογονεί το δέρμα. Ομοίως, τατουάζ διαδικασίες επίσης αναγκαιότητα η χρήση των needles.

Το Υπουργείο Υγείας του Νέου Μεξικού ξεκίνησε έρευνα για το spa το καλοκαίρι του 2018, μετά από αναφορές για μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό HIV, παρά το γεγονός ότι δεν είχε γνωστούς παράγοντες κινδύνου. Η γυναίκα αποκάλυψε την έκθεση σε βελόνες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στην κλινική νωρίτερα το ίδιο έτος.

Στη συνέχεια, το spa διέκοψε τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2018, με τον ιδιοκτήτη του να αντιμετωπίζει νομικές επιπτώσεις για άσκηση ιατρικής χωρίς άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ