Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Τέλος το «12345» για password - Η Βρετανία απαγορεύει τη χρήση των εύκολων κωδικών πρόσβασης


Η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που απαγορεύει τους συνηθισμένους και εύκολα προβλέψιμους κωδικούς πρόσβασης, όπως «admin» ή «12345», στο πλαίσιο μίας πρωτοποριακής νομοθεσίας για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

Από σήμερα, εάν ένας χρήστης προτείνει έναν παρόμοιο εύκολο κωδικό πρόσβασης κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, θα του ζητείται να τον αλλάξει.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο NordPass, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι ήταν το «123456» και το… «password».
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που εισάγει παρόμοια ρύθμιση. Ο σχετικός νόμος είναι μέρος του νέου καθεστώτος ασφάλειας τηλεπικοινωνιακών υποδομών, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Βάσει του νόμου, οι κατασκευαστές όλων των συσκευών που συνδέονται με το διαδίκτυο - από κινητά τηλέφωνα, μέχρι ψυγεία υψηλής τεχνολογίας - θα πρέπει να εφαρμόζουν ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας.

Θα πρέπει επίσης να δημοσιεύουν στοιχεία επικοινωνίας ώστε να μπορούν να αναφέρονται και να επιλύονται σφάλματα και προβλήματα και να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τον ελάχιστο χρόνο που μπορούν να περιμένουν να λάβουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ