Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Προσοχή: Οι τράπεζες κλείνουν για 6 ημέρες


Οι ημέρες του Πάσχα αλλά και η «μετακίνηση» του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 7 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες.

Ειδικότερα, οι τράπεζες στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστές για έξι ημέρες. Θα κλείσουν τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου και θα ανοίξουν την Τετάρτη, 8 Μαΐου. Κάτι που σημαίνει ότι θα προκύψουν τροποποιήσεις στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες. Για την ακρίβεια, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα πρόκειται να καταχωρισθούν την επόμενη εργάσιμη, δηλαδή την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις τροποποιήσεις αυτές, καθώς οι εργοδότες οφείλουν να το καταβάλουν έως την Τετάρτη, 1 Μαΐου. Παράλληλα, για την εκτέλεση των μισθοδοσιών, οι Τράπεζες έχουν ενημερώσει ότι θα πρέπει να καταχωρισθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Ήδη πολλά τραπεζικά ιδρύματα έχουν αποστείλει email στους πελάτες τους που τους ενημερώνουν για τις τροποποιήσεις στις πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταβληθούν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές, μάλιστα, με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη, 7 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ