Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ τα Σαββατοκύριακα;


Τι άλλο θα ακούσουμε στο βωμό της «προστασίας» του περιβάλλοντος και της άγρας ψήφων και πολιτικής επιρροής;

Ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Φόλκερ Βίσινγκ, αντιμετωπίζει το κλιματικό πρόβλημα της χώρας με απειλές για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ τα Σαββατοκύριακα, εάν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει κάποιους νόμους σχετικά με το περιβάλλον.

Ο τομέας μεταφορών της Γερμανίας έχει αποτύχει στην εκπλήρωση των κλιματικών στόχων του και, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την επανόρθωσή του.

Ο συγκεκριμένος υπουργός επιχειρηματολογεί ότι, εάν δεν γίνουν σύντομα τροποποιήσεις στους νόμους για το κλίμα, θα πρέπει να επιβάλει δρακόντεια μέτρα, όπως απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.

Οι αντίπαλοί του διαφωνούν, ισχυριζόμενοι ότι ο Βίσινγκ επιδιώκει να προκαλέσει φόβο και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Ο Βίσινγκ είναι μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και έχει αντιταχθεί εδώ και καιρό σε μέτρα για το κλίμα, όπως οι περιορισμοί ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Τώρα προωθεί την εισαγωγή τροπολογίας από την κυβέρνηση που θα επιτρέπει σε βιομηχανίες με μεγάλες εκπομπές να εκπέμπουν περισσότερο από το νόμιμο, εφόσον άλλοι τομείς μειώνουν τις εκπομπές τους για να ισορροπηθεί η κατάσταση σε εθνικό επίπεδο.

Τον Μάρτιο, διαπιστώθηκε ότι ο τομέας μεταφορών δεν είχε επιτύχει στόχους του για το 2023.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Local, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις εκπομπές της κατά 65% μεταξύ του 1990 και του 2030, ενώ πρέπει να επιτυγχάνει ετήσιους στόχους εκπομπών.

Παρά την πίεση που ασκείται στο υπουργείο, η Τζούλια Βέρλιντεν, αναπληρώτρια ηγέτης του Πράσινου Κόμματος, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Βίσινγκ είναι ψευδείς και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να προκαλούν φόβο στον πληθυσμό για να πετύχουν τους στόχους τους.

Το θέμα είναι ότι η πρόταση της αδιανόητης απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα έπεσε ήδη στο τραπέζι. Και κάποιοι το σκέφτονται μάλλον σοβαρά. Δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά με την πολιτική ορθότητα και τα εκλογικά παιχνίδια, ποτέ δεν  μπορείς να είσαι σίγουρος.


Πηγή: newsauto.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ