Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα: Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση


Αν στο επόμενο ταξίδι σου επιλέξεις κόκκινη βαλίτσα, τότε ίσως θα πρέπει να περιμένεις περισσότερο στην παραλαβή των αποσκευών.

Πολλά πράγματα σχετικά με τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια δεν βγάζουν εύκολα νόημα. Ωστόσο, όσο πιο πολύ τα αναλύεις, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις το γιατί γίνονται. Ένα από τα τελευταία θέματα που απασχολεί τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, λοιπόν, είναι το τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα ταξίδια τους.

Όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο στο TikTok που έγινε viral και στο οποίο βλέπουμε έναν εργαζόμενο μιας αεροπορικής εταιρείας να φορτώνει στο κάτω μέρος του αεροπλάνου πρώτα όλες τις κόκκινες βαλίτσες. Ο τίτλος του βίντεο ήταν «ξέρεις γιατί οι κόκκινες σακούλες φορτώνονται πρώτες;» και όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς ακολούθησε ένας καταιγισμός από σχόλια χρηστών, που δεν είχαν ιδέα για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Κάποιες αεροπορικές εταιρείες, λοιπόν, φορτώνουν πρώτα τις κόκκινες αποσκευές επειδή υποτίθεται ότι είναι λιγότερο πιθανό να ξεχαστούν κατά την εκφόρτωση. Σε αυτό υπάρχει λογική καθώς είναι πιο εύκολο για τους εργαζόμενους να παρατηρήσουν τις κόκκινες τσάντες στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Βέβαια, δεν το κάνουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες αυτό, αλλά ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν. Σύμφωνα με μια έκθεση του NPR για το 2023, πάνω από 2 εκατομμύρια βαλίτσες χάνονται κάθε χρόνο από τις αεροπορικές εταιρείες. Το κόκκινο χρώμα ίσως είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, ωστόσο αν μπαίνουν πρώτες αυτές οι αποσκευές, τότε θα χρειάζεται να περιμένουμε και περισσότερο κατά την παραλαβή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ