Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εικαστικές Προσεγγίσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, 19ος-20ός αιώνας»


Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) σας προσκαλεί σε ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Εικαστικές Προσεγγίσεις της Ιστορίας της Μακεδονίας, 19ος - 20ός αιώνας» που φιλοξενείται στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου στις 12:00 μ.μ. από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) του ΙΜΜΑ.

Η έκθεση περιλαμβάνει νέα και παλαιότερα εικαστικά έργα, γλυπτά και art installations από τη συλλογή του ΙΜΜΑ, δίνοντας έμφαση στην καλλιτεχνική μνήμη που αποδίδει την ανάγκη για επανάσταση και το όραμα των αγώνων στη Μακεδονία για την ελευθερία.

Το μεγαλείο του ελληνισμού και η καθοριστική συμβολή των καλλιτεχνών στην εξιστόρηση των αγώνων του έθνους, αποτελούν τα κεντρικά μηνύματα που εκπέμπει η έκθεση. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν την ταύτιση της ιστορίας της νεοελληνικής τέχνης με την ιστορία του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 60 λεπτά και πραγματοποιείται με το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310229778





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ