Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου «ProW» για την ευημερία των παιδαγωγών


Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργανώνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, συνέδριο όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του τριετούς ευρωπαϊκού έργου «ProW – Promoting Teachers Well-being through Positive Behaviour Support in Early Childhood Education» (Προωθώντας την ευημερία των παιδαγωγών μέσω της ενίσχυσης θετικής συμπεριφοράς στην αγωγή πρώιμης παιδικής ηλικίας).

Στο Ευρωπαϊκό έργο «ProW» συμμετείχαν 11 εταίροι (φορείς εκπαιδευτικής πολιτικής, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και δήμοι) από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία. Το ΔΙΠΑΕ υλοποίησε το έργο, με συντονιστή τον Δρ. Βασίλη Γραμματικόπουλο, καθηγητή του Τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, και τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον δήμο Καλαμαριάς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σημειώνεται ότι, το έργο αποτελεί ένα από τα 11 προγράμματα που είχαν επιλεγεί στη δράση Key Action 3 – European Policy Experimentation του Erasmus+, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του «ProW» θα παρουσιάσει στο συνέδριο, τα βασικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου που είναι: α) η σημασία και τα οφέλη της ενδυνάμωσης και υποστήριξης των παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, καθώς και β) η ενίσχυση της προσπάθειας διαμόρφωσης πολιτικών που θα στηρίζονται σε έγκυρα ερευνητικά δεδομένα, στο πεδίο της προσχολικής αγωγής.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace» (Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη), τις ώρες 10:00 – 15:30, αίθουσα ΔΙΑΣ στον 7ο όροφο.

Όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συνέδριο διαδικτυακά, μέσω του συνδέσμου:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Βασίλη Γραμματικόπουλο, Καθηγητή ΔΙΠΑΕ, email: gramvas@ihu.gr, κινητό: +30 697 7394166

Πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ