Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ασθενής με κορωνοϊό το «έσκασε» πηδώντας από το μπαλκόνι του νοσοκομείου: Επέστρεψε έπειτα από απίστευτη περιπέτεια


Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης (28/12) στο Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ένας 75χρονος που νοσεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην κλινική εδώ και ορισμένες μέρες, το «έσκασε» ανοίγοντας την μπαλκονόπορτα του δωματίου του και πηδώντας από πολύ χαμηλό ύψος στον περιβάλλοντα πίσω χώρο του κτιρίου, έγινε καπνός.

Η απουσία του έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά. Η υπεύθυνη βάρδιας στις 8 το βράδυ πέρασε από τον θάλαμό του και ήταν εκεί. Δέκα λεπτά αργότερα, που πέρασε εκ νέου, ο 75χρονος είχε γίνει εξαφανιστεί… Αμέσως η νοσηλεύτρια σήμανε συναγερμό.

Ενημέρωσε την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η οικογένειά του και η αστυνομία. Όλοι οι θάλαμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι, υπόγεια και εξωτερικοί χώροι έγιναν φύλλο και φτερό, από νοσηλευτές, γιατρούς και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας security, όμως, ο ασθενής δεν ήταν πουθενά. Οι υγειονομικοί άρχισαν να ανησυχούν. Εκείνο που τούς ενδιέφερε πρωτίστως είναι να είναι καλά στην υγεία του. Έτρεμαν στην ιδέα ότι μπορεί να πάθει κάτι.

Καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι ο 75χρονος τις τελευταίες μέρες είχε βαριά ψυχολογία. Φορτισμένος που βρισκόταν στο Νοσοκομείο μέρες εορτών, μακριά από τους δικούς του ανθρώπους, έδειχνε ανυπομονησία και διαρκώς έλεγε στους γιατρούς ότι «θέλω να φύγω από εδώ. Πρέπει να είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χρονιάρες μέρες».

Οι γιατροί, κατανοώντας πως ένιωθε, τον προέτρεπαν να κάνει υπομονή, τονίζοντας ότι προέχει να ολοκληρώσει την θεραπεία του, με βάση το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τους ασθενείς με κορωνοϊό. Τον διαβεβαίωναν επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο. Όμως εκείνος δεν ήθελε να περιμένει άλλο.

Η περιπέτεια με την αναζήτησή του έληξε δύο ώρες μετά. Ο ίδιος φέρεται να περπάτησε για λίγο και μετά πήρε ταξί και επέστρεψε στο σπίτι του. Στον δρόμο ζαλίστηκε μάλιστα και χτύπησε ελαφριά στο κεφάλι. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο σπίτι του και τον παρέλαβε να τον μεταφέρει ξανά στο Νοσοκομείο. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην κλινική με τους υπόλοιπους ασθενείς κορωνοϊού. «Ήθελα να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου», είπε στους γιατρούς, ζητώντας συγνώμη για την περιπέτεια που προκάλεσε.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενδεχομένως το επόμενο 48ωρο να λάβει εξιτήριο, ώστε Πρωτοχρονιά να κάνει μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, αφού πρώτα έχει ξεπεράσει το εμπόδιο του covid.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ