Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Γυναίκα που ζει κοντά στο Βόρειο Πόλο εξηγεί πως επιβιώνει στους -30 και στο απόλυτο σκοτάδι για τέσσερις μήνες


Μια γυναίκα που ζει σε ένα νησί κοντά στο Βόρειο Πόλο αποκάλυψε πώς είναι η καθημερινή ζωή όταν μια πολική νύχτα συναντάει το χειμώνα.

Η βιντεογράφος Cecilia Blomdahl, η οποία κατάγεται από τη Σουηδία, ζει στο Longyearbyen, στο νορβηγικό νησί Svalbard που βρίσκεται μέσα στον πολικό κύκλο, μαζί με τον φίλο της Christoffer Sporcken και τον Φινλανδό Lapphund Grim τους.

Το ζευγάρι διαμένει σε ένα ξύλινο σαλέ και δημοσιεύει τακτικά στον λογαριασμό της Cecilia στο Instagram, @sejsejlija, αναρτήσεις σχετικά με τη ζωή τους ζώντας σε ακραίες εποχές, όπως το να κατασκοπεύουν τακτικά το Βόρειο Σέλας και να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους στο απόλυτο σκοτάδι στις 10 το πρωί.

Η YouTuber Cecilia, η οποία μεγάλωσε στο Γκέτεμποργκ, περιγράφει τη ζωή στο νησί της Αρκτικής ως «μαγική» και δεν την πειράζει να εργάζεται και να ζει κάτω από τον μανδύα του σκότους, λέγοντας ότι είναι η επιτομή του "hygge", της δανέζικης έννοιας της θαλπωρής.


Ο δείκτης εγκληματικότητας στο Σβάλμπαρντ, το οποίο απέχει 807 μίλια από τον Βόρειο Πόλο, είναι «εξαιρετικά χαμηλός», λέει και υπάρχει μια αίσθηση κοινότητας στο νησί που σημαίνει ότι αισθάνεται ασφαλής ζώντας εκεί.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, είπε στους ακολούθους της ότι παίρνει τον Grim (το σκύλο της) για έναν 40λεπτο καθημερινό περίπατο ανεξαρτήτως καιρού και ότι θα αισθανόταν «πολύ πιο κουρασμένη» αν έμενε μέσα όλη μέρα. Επίσης, οι κάτοικοι που ζουν στην πόλη έχουν πρόσβαση σε ένα μόνο παντοπωλείο.

Η πολική νύχτα συμβαίνει για τέσσερις μήνες το χρόνο στο Σβάλμπαρντ, καθώς η γη περιστρέφεται σε έναν κεκλιμένο άξονα, ωθώντας την μακριά από την κατεύθυνση του ήλιου και βυθίζοντάς την πόλη στο σκοτάδι.

Η αρκτική μητρόπολη Longyearbyen, που βρίσκεται στο γεωγραφικό πλάτος 78˚ βόρεια, έχει περίπου μόνο 2.400 κατοίκους και φιλοξενεί ακόμη πολικές αρκούδες, πολικούς σκύλους και ταράνδους.


Η ξύλινη καμπίνα που μοιράζεται η Σεσίλια με τον φίλο της και το κατοικίδιο ζώο της δεν αισθάνεται το κρύο όμως, με μια ξυλόσομπα να κρατάει το κρύο μακριά από την πόρτα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ