Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

8 τρόποι για να απαλλαγείτε από την ακμή στο στήθος


H ακμή στο στήθος είναι απλώς τα κοινά σπυράκια στης ακμής, που εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, αλλά πολλές φορές εμφανίζονται και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως το στήθος. Συχνά είναι ένας συνδυασμός όλων των γνωστών ενοχλήσεων της ακμής: μαύρα στίγματα, σπυράκια με λευκά κεφαλάκια ή κόκκινα, φλεγμονώδη εξογκώματα.

Εντάξει, αλλά σε τι διαφέρει από τα συνηθισμένα προβλήματα ακμής; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι δεν είναι πολύ διαφορετικό, στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον Joshua Zeichner, MD, δερματολόγο στη Νέα Υόρκη «η ακμή στο στήθος είναι ίδια με την κανονική ακμή, αλλά εντοπίζεται απλώς στο στήθος. Είναι ο ίδιος τύπος φυσιολογίας – είναι φραγμένοι πόροι που μερικές φορές έχουν φλεγμονή».

Η ακμή στο στήθος μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχουν οκτώ τρόποι για να την αντιμετωπίσετε.

Πείτε γεια στην ακμή στο στήθος με 8 τρόπους

1. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σαπούνι σώματος για την ακμή
Ξεκινήστε αντιμετωπίζοντας την ακμή στο στήθος κατά τη διάρκεια του καθημερινού ντους ή του μπάνιου σας. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ το οποίο αφαιρεί τα υπερβολικά λίπη και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, εάν έχετε μια ήπια περίπτωση εξογκωμάτων στο στήθος. Αν έχετε σούπερ κόκκινους, φραγμένους πόρους σκεφτείτε να επιλέξετε μια φόρμουλα υπεροξειδίου του βενζοϋλίου, η οποία σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή στο δέρμα σας. Αφήστε το προϊόν για λίγο, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και μετά ξεπλύνετε.

2. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση
Προσθέσετε λίγη απολέπιση στη ρουτίνα σας γιατί λεπταίνει κυριολεκτικά το δέρμα, επιτρέποντας στην επιπλέον κερατίνης που φράζει τους πόρους σας να βγει για τα καλά. Η απολέπιση είναι επίσης εξαιρετική για τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης στο στήθος μόλις φύγει η ακμή σας, δηλαδή εκείνα τα κόκκινα σημάδια που έχουν απομείνει και μοιάζουν με σκιές.

Θυμηθείτε ωστόσο, ότι ο υπερβολικός καθαρισμός και η υπερβολική απολέπιση μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και θα ξεγελάσουν το σώμα σας ώστε να πιστέψει ότι χρειάζεται να παράγει περισσότερο λάδι. Κάντε απολέπιση όχι περισσότερες από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα».

3. Δοκιμάστε μια τοπική θεραπεία
Σύμφωνα με τον Δρ. Zeichner, τοπικά φάρμακα όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το σαλικυλικό οξύ και το αδαπαλένιο (που εμποδίζει τα κύτταρα του δέρματος να κολλήσουν μεταξύ τους και να φράξουν τους πόρους) μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία των ενοχλητικών σημαδιών στο στήθος σας. Εφαρμόστε τη φόρμουλα της επιλογής σας οπουδήποτε έχετε ακμή στο στήθος και αφήστε τη να στεγνώσει πριν βάλετε οποιοδήποτε ρούχο. Συμβουλή: Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, αν και είναι χρήσιμο, μπορεί να λερώσει τα ρούχα σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι φοράτε ένα ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι μόλις το χρησιμοποιήσετε.

4. Συζητήστε με τον γιατρό σας για συνταγογραφούμενα από του στόματος φάρμακα
«Στο ιατρείο, όταν βλέπω ασθενείς με ακμή στο στήθος ή στην πλάτη, συνήθως συζητώ τη χρήση από του στόματος φαρμάκων μαζί με τοπικά», λέει ο Δρ Zeichner στο womenshealthmag.com. «Αυτοί οι ασθενείς επωφελούνται από τη χρήση φαρμάκων, τα οποία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα από μέσα προς τα έξω». Δεδομένου ότι η επιφάνεια του στήθους είναι τόσο μεγάλη, ο Δρ Zeichner εξηγεί ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί πλήρως η ακμή μέσω τοπικών σκευασμάτων.

5. Βοήθεια από δερματολόγο ή επαγγελματία αισθητικό
Μερικές φορές είναι απαραίτητο να ζητήσετε από έναν δερματολόγο ή επαγγελματία αισθητικό να περιποιηθεί τα σπυράκια της ακμής, εάν υπάρχουν πολλοί φραγμένοι πόροι ή εξογκώματα στο στήθος σας. Το να διατηρούνται καθαροί οι πόροι αφαιρώντας τα υπολείμματα σταματά τη δημιουργία νέων κύστεων ακμής. Η εξαγωγή συνήθως συνδυάζεται με ένα χημικό peeling που απολεπίζει το δέρμα και χαλαρώνει τους φραγμένους πόρους, έτσι ώστε οι ατέλειες να αφαιρούνται εύκολα από τον αισθητικό.

6. Μπάνιο μετά την προπόνηση
Πρέπει να κάνετε ντους το συντομότερο δυνατό μόλις τελειώσετε την προπόνηση. Ο ιδρώτας και το να μένεις με ιδρωμένα ρούχα μπορεί να προκαλέσει και να επιδεινώσει τα σπυράκια του σώματος.

7. Ελέγξτε τις κρέμες και τις λοσιόν σώματος
Φυσικά, θέλετε το δέρμα σας να είναι ενυδατωμένο και απαλό. Εάν έχετε ακμή στο στήθος , πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με το τι βάζετε στο σώμα σας. Η ανάγνωση των ετικετών είναι τόσο σημαντική. Βεβαιωθείτε πως ό,τι αγοράζετε λέει ότι δεν φράζει τους πόρους ή “oil-free”.

8. Μη πιέζετε τα σπυράκια
Ξέρουμε ότι είναι σούπερ δελεαστικό, αλλά ό,τι κι αν κάνετε, μην πιέζετε, ούτε να σκάτε τα σπυράκια! Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές, περισσότερη φλεγμονή και υπερμελάγχρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ