Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη του ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στα γραφεία της Vidavo στη Θεσσαλονίκη


Επίσκεψη στα γραφεία της Vidavo πραγματοποίησε αντιπροσωπεία στελεχών της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, ορισμένο από τον Υπουργό ως αρμόδιο συντονισμού δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις δράσεις της εταιρείας που αποσκοπούν στην υποστήριξη των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των μικρών νησιών που στερούνται υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών. Το ενδιαφέρον περιστράφηκε κυρίως γύρω από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone και την αστική μη κυβερνητική εταιρία HOPEgenesis.

Tο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone υλοποιείται για 14η συνεχή χρονιά σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες υγείας με τη Vidavo, να αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη. Δίνει τη δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς ιατρικών δεδομένων και διασύνδεσης ιατρών σε απομακρυσμένα σημεία, με εξειδικευμένους συναδέλφους τους οπουδήποτε και αν αυτοί βρίσκονται, μέσω τεχνολογιών αιχμής.

H ΗΟPEgenesis εφαρμόζει το πρόγραμμα της Απομακρυσμένης Ιατρικής Παρακολούθησης έγκυων γυναικών (ατομική τηλε-ιατρική), μέσω εξελιγμένων ιατρικών συσκευών Bluetooth. Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενες έγκυες γυναίκες του προγράμματος της HOPEgenesis, οι οποίες διαμένουν σε μικρά νησιά, μπορούν να καταγράφουν με απόλυτη ακρίβεια τα βιολογικά σήματα του εμβρύου και των ιδίων και να στέλνουν απευθείας τα αποτελέσματα στον μαιευτήρα – γυναικολόγο που τις παρακολουθεί, προκειμένου να διαγνωστεί η εύρυθμη λειτουργία των εγκύων αλλά και των μωρών τους ανά πάσα στιγμή. Η Vidavo, δημιουργός της συγκεκριμένης πλατφόρμας, παρέχει τεχνική υποστήριξη και δίνει άμεσες λύσεις, αναπτύσσοντας καθημερινά την δυνατότητα εφαρμογής της Τηλεϊατρικής οπουδήποτε και αν υπάρχει ανάγκη.

H Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει δρομολογήσει το τελευταίο διάστημα πληθώρα δράσεων με έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα και έργα που υλοποιούνται ταυτόχρονα σε δεκάδες νησιά. Βασικός πυλώνας της της πολιτικής της αποτελεί ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Υπουργείου και γενικότερα η εισαγωγή τεχνολογικής καινοτομίας στο χώρο της Ναυτιλίας.

Για το λόγο αυτό στη συνάντηση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του οικοσυστήματος καινοτομίας της πόλης της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ κ. Δημήτρης Τζοβάρας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ. Θεόφιλος Μυλωνάς, ο Partner της Deloitte κ. Βασίλης Καφάτος, ο MG του Thermi Venture κ. Νικόλας Τακάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα συνεργασίας με το οικοσύστημα της πόλης και ανταλλάχθηκαν απόψεις σε θέματα παρεμβάσεων για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας.

Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας στο πλαίσιο ανάπτυξης του οικοσυστήματος στον τομέα της γαλαζιας οικονομιας και την ανάδειξη του ρόλου της τεχνολογίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων στο ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Vidavo για τη στήριξη που μας προσέφερε σε θέματα προστασίας και ασφάλειας από τον κορωνοϊό στην πρόσφατη Regatta που διοργανώσαμε. Η επιστημονική γνώση συνδυασμένη με την τεχνολογική καινοτομία εταιριών όπως η Vidavo μας είναι απαραίτητες στο έργο μας. Έχω εντυπωσιαστεί από την ωριμότητα του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης και προσβλέπω στη βοήθεια σας. Η προσπάθεια μας είναι μια προσπάθεια που αφορά όλους μας.”

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του ΔΣ και Ιδρυτής της Vidavo κ. Παντελής Αγγελίδης τόνισε «Είμαστε στο πλευρό ενός Υπουργείου κρίσιμου για τα εθνικά θέματα και την ανάπτυξη της χώρας.Την περίοδο που διανύουμε, ως έθνος αλλά και ως πολιτισμός, η ενότητα και η στήριξη ανθρώπων και φορέων της πρώτης γραμμής είναι ηθική υποχρέωση όλων μας.

Το έργο του Υπουργείου είναι ζωτικής σημασίας για ένα μέλλον σταθερό και πλούσιο σε αξίες διαχρονικές. Τα στελέχη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σ’ ένα Αιγαίο πέλαγος ανήσυχο, ανυπότακτο και τρικυμιώδες που τις περισσότερες φορές απαιτεί άμεση κινητοποίηση και ακαριαία λήψη αποφάσεων, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Αυτόν της εθνικής ενότητας, της στήριξης και της ομαδικής προσπάθειας.”





 


* Ένα αντίγραφο της Θεάς Υγείας, κόρης του Ασκληπιού, από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κο Κουτουλάκη Μανώλη, ως αναμνηστικό για την τιμητική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Vidavo στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ