Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός- Εισήγηση των ειδικών: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και άλλες τρεις περιοχές


Στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη προτείνεται να μπουν ακόμη η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική - Τι προβλέπει η πάγια ρύθμιση για τα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές - Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα να γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να μπουν άλλες 3 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα η εισήγηση αφορά τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, αλλά της Λάρισας. Ηδη στο κόκκινο βρίσκονται άλλες επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Οι ειδικοί ωστόσο, δεν κάνουν εισήγηση για τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα, καθώς όταν μια περιοχή περνά στο επίπεδο 4, αυτομάτως τίθενται σε ισχύ μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα.

Δείτε τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας όπως έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα κι ενώ αναμένονται οι επίσημες ενημερώσεις




Θυμίζεται πως για τις περιοχές που εισέρχονται στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, τίθενται παγίως σε ισχύ οι ακόλουθοι περιορισμοί:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιικού φορτίου στη χώρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν, να πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test.

Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν ζητήσει η εισήγηση αυτή να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ