Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η ανάβαση στο Έβερεστ χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς


Σύμφωνα με το CNBC Travel, η ανάβαση στο Έβερεστ είναι το τρίτο στοιχείο στη λίστα με τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως. Και σίγουρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη γοητεία που ασκεί, στους λάτρεις τουλάχιστον της περιπέτειας. Οι επιβλητικές κορυφές του Έβερεστ αγγίζουν τις 29.032 πόδια στον ουρανό, καθιστώντας το το υψηλότερο χερσαίο βουνό στη Γη. Το απείρως αναπτυσσόμενο βουνό είναι μεγάλο σε υψόμετρο αλλά χαμηλό σε οξυγόνο, κάνοντας την ανάβασή του ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το National Geographic, όταν λαμβάνονται υπόψη συνθήκες όπως το ύψος, το οξυγόνο και η ευπάθεια στον κρυοπαγήματα, οι αναρριχητές που αναζητούν συγκίνηση έχουν περίπου μία στις 100 πιθανότητες να πεθάνουν στο ταξίδι χρησιμοποιώντας μία από τις 17 εμπορικές διαδρομές του. Όμως η ανάβαση στο Έβερεστ, για όποιον τελικά τα καταφέρει, χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η ανάβαση στο Έβερεστ σίγουρα δεν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει κανείς απλώς από περιέργεια. Πρόκειται για μια πλήρη δέσμευση που διαρκεί περισσότερο από τις περισσότερες μέσες διακοπές των εργαζομένων. Το Holiday Nepal Trek αναφέρει ότι ολόκληρη η αποστολή, από την πεζοπορία και τον εγκλιματισμό έως την αναρρίχηση, διαρκεί περίπου 64 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Τι κάνουν οι ορειβάτες που αγαπούν την περιπέτεια κατά την διάρκεια αυτών των 64 ημερών;


Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com, περίπου τις 44 από τις 64 ημέρες τις καταναλώνουν απλώς ανεβαίνοντας στο βουνό. Ακόμη 11 ημέρες διατίθενται για πεζοπορία, μια εξαντλητική διαδικασία που απαιτεί την πλοήγηση στην άγρια περιοχή του Λούκλα και του camp στη βάση του Έβερεστ, πριν την ανάβαση και μετά την κάθοδο της περιβόητης πλαγιάς του βουνού.

Τέλος, μία εβδομάδα, περίπου, είναι αφιερωμένη στο να προσαρμοστούν οι ορειβάτες στις συνθήκες. Οι πιο παράτολμοι αναρριχητές, μάλιστα, ενθαρρύνονται στο να χρησιμοποιήσουν αυτήν την εβδομάδα για να ασχοληθούν με άλλα extreme sports, σε περίπτωση που η πεζοπορία στο δάσος και η αναρρίχηση και καταρρίχηση στο ψηλότερο βουνό του κόσμου για περίπου δύο μήνες δεν τους είναι αρκετό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ