Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν η εκκλησία του Βατικανού χαρακτήρισε τη σχέση της Τέιλορ και του Μπάρτον ως «ερωτική αλητεία»


Η θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι γνωστή για τους ρόλους της σε κλασικές ταινίες όπως το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Κλεοπάτρα».
Το μόνο που επισκιάζει το τεράστιο ταλέντο της Τέιλορ ήταν η περιβόητη ερωτική της ζωή -παντρεύτηκε συνολικά επτά φορές με έξι άντρες- στην οποία, μάλιστα, αναφέρθηκε και η εκκλησία του Βατικανού, χαρακτηρίζοντας τη σχέση της με τον Μπάρτον ως «ερωτική αλητεία».

Το 1950, σε ηλικία 18 ετών, η Τέιλορ παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Κόνραντ Χίλτον. Ένας γάμος που σύντομα έληξε, με την Τέιλορ να παντρεύεται λίγο αργότερα τον δεύτερο σύζυγό της, ηθοποιό Μάικλ Γουάιλντιγκ. Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους πριν χωρίσει, τελικά, το 1957. Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον παραγωγό ταινιών, Μάικ Τοντ. Δυστυχώς, ο Τοντ πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα ένα χρόνο αργότερα, το 1958.



Ο θάνατος του Τοντ οδήγησε στον τέταρτο σύζυγο της Τέιλορ, τον τραγουδιστή της ποπ Έντι Φίσερ. Ο Φίσερ ήταν ένας από τους στενότερους φίλους του Τοντ, αναφέρει το grunge.com, και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Ντέμπι Ρέινολντς. Η Ρέινολντς έστειλε τον σύζυγό της να παρηγορήσει την Τέιλορ καθώς θρηνούσε για τον θάνατο του φίλου του, και κάπως έτσι ξεκίνησε το μεταξύ τους ειδύλλιο.

Ο Φίσερ χώρισε από την Ρέινολντς το 1959 και παντρεύτηκε με την Τέιλορ την ημέρα που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό του. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους Seattle Times, η καριέρα του Φίσερ δεν επανήλθε ποτέ μετά το «χτύπημα» που υπέστη με την απόφασή του να παντρευτεί την Τέιλορ.



Αντιθέτως, η καριέρα της Τέιλορ μόνο ανοδική άρχισε να χαρακτηρίζεται, με την ηθοποιό να ενσαρκώνει το 1962 τη θρυλική «Κλεοπάτρα», έναν ρόλο που στιγμάτισε την καριέρα της στον κινηματογράφο -αλλά και την προσωπική της ζωή. Ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Φίσερ όταν ξεκίνησε το θρυλικό ειδύλλιό της με τον Ουαλό ηθοποιό και συμπρωταγωνιστή της, Ρίτσαρντ Μπάρτον ο οποίος υποδύθηκε τον Μαρκ Άντονι στην ταινία.

Η σχέση τους επικρίθηκε έντονα όταν δημοσιοποιήθηκε, ενώ σύμφωνα με το Entertainment Weekly, το ζευγάρι θα περνούσε όλο το απόγευμα μαζί στο τρέιλερ του, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κλεοπάτρα». Καθώς η «Κλεοπάτρα», λοιπόν, γυριζόταν στη Ρώμη, ο ιταλικός Τύπος παρακολούθησε στενά τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών, τόσο που ακόμη και η εφημερίδα του Βατικανού αναφέρθηκε στο ειδύλλιό τους, χαρακτηρίζοντάς το «ερωτική αλητεία».



Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το ABC News, το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε το 1964, χώρισε δέκα χρόνια αργότερα, το 1974, για να ενωθεί και πάλι με τα δεσμά του γάμου το 1975. Ο δεύτερος γάμος διήρκησε μόλις έναν χρόνο, χωρίζοντας -οριστικά αυτήν τη φορά- το 1976. Ο Μπάρτον παντρεύτηκε άλλες δύο φορές πριν πεθάνει το 1984, ενώ η Τέιλορ παντρεύτηκε, επίσης, άλλες δύο φορές με τον όγδοο γάμο της να καταλήγει στο χωρισμό το 1996.

Μαζί, ο Μπάρτον και ο Τέιλορ πρωταγωνίστησαν σε συνολικά 11 ταινίες. Μετά το δεύτερο διαζύγιό τους, συχνά μιλούσαν στο τηλέφωνο και παρόλο που είχαν προχωρήσει και οι δύο την ζωή τους, λέγεται ότι αγαπούσαν ο ένας τον άλλον τη στιγμή του θανάτου του Μπάρτον, αναφέρει το grunge.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ