Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Η έκκληση στους Θεσσαλονικείς – «Εμβολιαστείτε γρήγορα, θα θρηνήσουμε θύματα»


«Μπορούν να γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου;» ρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, για να απαντήσει: «Αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας της κάθε περιοχής θα ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν υπάρχει γενική απόφαση».

Αναφερόμενος στην εικόνα που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «δυστυχώς εγώ θλίβομαι γιατί τη Θεσσαλονίκη την αγαπώ, είναι η πιο αγαπημένη μου πόλη στην Ελλάδα. Όμως είναι γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη έχει 53% μέσο όρο εμβολιασθέντων, ένα από τα χαμηλότερα στην επικράτεια, ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη…».

Όπως τόνισε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο”. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο”, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο “πράσινο”, θα ισχύσουν στο “πράσινο”».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα «γιατί θα θρηνήσουμε θύματα» λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων, πρόκειται για μια περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Επικράτεια αλλά και στην Ευρώπη.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μην έπραξε.


Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο», γεγονός που συνεπάγεται την ανακοίνωση μέτρων εν είδει «μίνι» lockdown, κατά πάγια πρακτική των αρχών.

Η Πολιτική Προστασία αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την επιβολή περιορισμών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις παραπάνω περιοχές.

Για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η προσέλευση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες να γίνεται αυστηρά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ αν ο συναλλασσόμενος είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζει rapid test 24ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ