Είναι η συνταγή για τα τέλεια κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια σπαγγέτι.
Τα κεφτεδάκια σας πρέπει να είναι μαλακά και ζουμερά. Το μυστικό είναι στο ψωμί και το κρεμμύδι.
Υλικά
- 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 κιλό ξερό ψωμί μουσκεμένο (αν δεν υπάρχει ξερό ψωμί, ψήστε φέτες)
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- Για την σάλτσα: ελαιόλαδο, κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, πάστα ντομάτας + τριμμένη 1 ντομάτα, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
Βάλτε σε πολύ νερό το ψωμί να μουσκέψει
Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, στίψτε καλά την ψίχα ψωμιού και προσθέστε την -Βάλτε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, παρμεζάνα
Φτιάξτε με τα χέρια μπάλες κεφτεδάκια
Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με ελαιόλαδο τηγανίστε τους κεφτέδες, να ροδίσουν καλά -Βάλτε στην άκρη
Σε κατσαρόλα, με ελαιόλαδο ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε όλα τα υλικά για την σάλτσα ντομάτας
Προσεκτικά μεταφέρετε τους κεφτέδες στην σάλτσα και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά
Στο μεταξύ βράστε τα σπαγγέτι, όπως λέει το πακέτο
Σερβίρετε τα μακαρόνια με τους κεφτέδες και ρίξτε άφθονη παρμεζάνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ