Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Έκδηλη ανησυχία στην κυβέρνηση για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου


Έκδηλη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση αναφορικά με την νέα αυξητική τάση των στοιχείων που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενόψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το ερώτημα που απασχολεί μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υγείας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι εάν και κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν σε περίπου έναν μήνα από σήμερα παρελάσεις προκειμένου να τιμηθεί το «Όχι» του 1940.

Η κυβέρνηση θα περιμένει την εισήγηση των επιδημιολόγων αλλά όλα συντείνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις δύο ταχυτήτων. Σε περιοχές που η επιδημιολογική εικόνα είναι καλή θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές παρελάσεις, και σε άλλες όπου η εικόνα είναι κακή, θα ματαιωθούν. Ακόμη και εκεί που θα γίνουν όμως, αποτελεί ερωτηματικό εάν και κατά πόσο θα μπορεί να τις παρακολουθήσει ο κόσμος με αποστάσεις.

Αναπόφευκτο να ακυρωθεί η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Κατά πολλούς θεωρείται αναπόφευκτο να ακυρωθεί καταρχάς η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στο «κόκκινο», ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που επικρατεί στο υπουργείου Υγείας, ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη του Θανάση Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι ενημέρωσαν τους διοικητές των νοσοκομείων και την τοπική αυτοδιοίκηση για την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων και τη λήψη νέων μέτρων.

Αυτό που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία οι επιδημιολόγοι είναι την επανάληψη των όσων συνέβησαν πέρυσι, κατά τη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου συνωστίστηκε αρκετός κόσμος εντός του ιερού ναού και των γύρω χώρων, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν, να γεμίσουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας και να υποβληθεί καραντίνα. Φέτος βέβαια έχουμε το εμβόλιο, ωστόσο οι εμβολιασμοί στη βόρεια Ελλάδα δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Θυμίζουμε ότι μόλις χθες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στο θέμα δήλωσε ότι τον Οκτώβριο δεν θα πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής. «Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο «κόκκινο». Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο «πράσινο» θα ισχύσουν στο «πράσινο»» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ