Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Πόσο κοντά είναι το τέλος της πανδημίας – Ο Άλμπερτ Μπουρλά απαντά


Το επόμενο έτος, θα επιστρέψουμε όπως φαίνεται στην πλήρη κανονικότητα αναφορικά με το ζήτημα της πανδημίας, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Άλμπερτ Μπουρλά στο ABC News, τού ζητήθηκε να τοποθετηθεί ως προς τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο». Ο τελευταίος υποστήριξε μάλιστα, πως οι πολίτες είτε θα εμβολιαστούν και θα έχουν έναν καλό χειμώνα είτε διαφορετικά, το πιο πιθανό σενάριο είναι να νοσήσουν και ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευτούν και στο νοσοκομείο.

Απαντώντας ο Μπουρλά ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν». Τόνισε μάλιστα, πως η Covid-19 με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό για την αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων που θα εμφανίζονται από εδώ και στο εξής σε ολόκληρο τον κόσμο. «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το BusinessInsider.

Υπενθυμίζεται πως η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου της Pfizer για άτομα άνω των 65 ετών καθώς επίσης και για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ