Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδού το νέο iPhone 6 (και το Apple Watch)

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, η Apple αποκάλυψε επίσημα το iPhone 6, που έχει νέες εκδοχές, ενώ είναι το λεπτότερο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία.

Η μικρή εκδοχή είναι το iPhone 6 και η μεγαλύτερη το iPhone 6 Plus. Το πρώτο έχει οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το μεγαλύτερο διαθέτει 5,5 ιντσών. Το νέο δημιούργημα της Apple διαφέρει αρκετά από τα προηγούμενα smartphone της εταιρείας, καθώς έχει καμπύλες, είναι λεπτότερο και θυμίζει το σχέδιο του iPad Air.

Είναι τα πιο λεπτά iPhones που έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τo iPhone 6 έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά ενώ το iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά καθώς έχει μεγαλύτερη οθόνη. Η ανάλυση οθόνης στο iPhone 6 είναι 1334x750 με 326 pixels ανά ίντσα ενώ αντίστοιχα στο iPhone 6 Plus η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080 με 401 pixels ανά ίντσα.

Η νέα συσκευή της Apple έχει ενσωματωμένη κάμερα 8MP. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

Τα νέα μοντέλα «τρέχουν» με iOS 8. Το εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων και μια καινούργια εφαρμογή υγείας, με την ονομασία The Health. Η υπηρεσία, χάρη σε ενσωματωμένο τσιπάκι, έχει τη δυνατότητα να μετρήσει δείκτες υγείας του κατόχου της συσκευής, από την αρτηριακή πίεση μέχρι και τις θερμίδες που καίει.

Και τα δύο νέα μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις 16GB, 64GB και 128GB. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, τα δύο «έξυπνα» κινητά θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και ανοιχτό γκρι χρώμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ανακοίνωσε ακόμη ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο έχουν ήδη δεσμευθεί πως θα λανσάρουν videogames ειδικά για το iPhone 6 πριν το τέλος του 2014.

Στα νέα στοιχεία του iPhone είναι ότι στα SMS πλέον ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει- πέρα από το γραπτό κείμενο- φωνή, εικόνα, βίντεο μέχρι και τοποθεσία. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Σεπτεμβρίου στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης.

Όσο για το κόστος, στις ΗΠΑ το iPhone 6 με διετές συμβόλαιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων για την έκδοση των 16GB, 299 δολαρίων για εκείνη των 64GB και 399 για την έκδοση των 128GB.

Αντίστοιχα, το iPhone 6 Plus θα κοστίζει 299, 399 και 499 δολάρια ανάλογα με την χωρητικότητα της κάθε έκδοσης.









Αμέσως μετά παρουσιάστηκε το Apple Watch, το καλύτερο ρολόι στον κόσμο σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ