Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σύμφωνο Συνεργασίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος

Στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεργιών μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και των επιχειρήσεων, υπέγραψαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας και  ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) σύμφωνο συνεργασίας. 
Με το σύμφωνο οι δύο φορείς θεσπίζουν ένα μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και αλληλοϋποστήριξης που θα υλοποιηθεί με τις ακόλουθες αμοιβαία επωφελείς ενέργειες:
  • Διπλωματικές φοιτητών των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων και  Συμβουλευτικές Εργασίες (Consulting Projects) με εταιρείες - μέλη του ΣΕΠΒΕ
  • O ΣΕΠΒΕ θα προσφέρει συμβουλευτικά τεχνογνωσία για το περιεχόμενο των προγραμμάτων, ώστε αυτά να παραμένουν επίκαιρα και στην αιχμή της τεχνολογίας και της αγοράς εργασίας.
  • Ενθάρρυνση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας με την παροχή mentoring σε φοιτητές που επιχειρούν την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων (startup) ή συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ψηφιακής καινοτομίας
  • Σχεδιασμός για από κοινού δραστηριοποίηση σε ερευνητικά έργα
  • Συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου στις δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης (π.χ. Career Fair) και από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων (workshops, seminars etc.)
  • Τέλος, το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προσφέρει 1 πλήρη υποτροφία σε υποψήφιο φοιτητή από εταιρεία-μέλος του ΣΕΠΒΕ για το πρόγραμμα MSc in ICT Systems. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τους εργαζόμενους αλλά και τα παιδιά τους.
“Το σύμφωνο συνεργασίας μας δίνει την δυνατότητα να συνεισφέρουμε και εμείς μέσω της δραστηριότητας του Συνδέσμου και των μελών μας τόσο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των αποφοίτων, όσο και στην προετοιμασία και την υποστήριξη τους στην εξεύρεση εργασίας σε ομίλους κι επιχειρήσεις Τεχνολογίας, Πληροφορικής κι Επικοινωνίας” ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ. Θεόφιλος Μυλωνάς. “Από την άλλη, πρόσθεσε, οι απόφοιτοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου μπορούν να προσφέρουν με την εξειδίκευσή τους νέες και καινοτόμες ιδέες στον χώρο μας συνεισφέροντας στην παραγωγικότητα και στην ανάπτυξη του”.
Το Σύμφωνο υπέγραψε εκ μέρους του Διεθνούς Πανεπιστημίου ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας καθ. κ. Ιωάννης Βλαχάβας. Ο κ. Βλαχάβας σημείωσε την ικανοποίηση του για την περαιτέρω αύξηση των ευκαιριών εύρεσης εργασίας για τους απόφοιτους του Διεθνούς Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ICT Systems που έχουν πολύ ικανοποιητικά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξάλλου, συμπλήρωσε, ο κ. Βλαχάβας, ο τομέας της Πληροφορικής παρουσιάζει σταθερά ζήτηση για στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. 
Στην τελετή παρέστη και ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθ. κ. Νικόλαος Μουσιόπουλος οποίος σημείωσε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την ανάπτυξη συνεργασιών και πρωτοβουλιών με την ευρύτερη κοινωνία καθώς ο ρόλος του Δημόσιου Πανεπιστήμιου μπορεί να είναι καταλυτικός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργούν τρεις Σχολές: η Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών που προσφέρει τα εξής μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking & Finance, MSc in Sustainable Development, MSc in Strategic Product Design, LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών που προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MA in Black Sea Cultural Studies, MA in Art, Law and Economy και η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology Systems, MSc in Energy Systems.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ