Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τουρκική υποκρισία και διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ από την μια ο ίδιος ο Ερντογάν διατείνεται πως η Τουρκία συντάσσεται με τις δυνάμεις που μάχονται τους Τζιχαντιστές, από την άλλη ουσιαστικά έχει αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράση των Τζιχαντιστών μέσα στην Τουρκία όπου έχουν δημιουργήσει κυριολεκτικά κράτος εν κράτη με την σιωπηρή, αν όχι στήριξη τουλάχιστον ανοχή του ίδιου του Ερντογάν, που ξεπληρώνει παλιά γραμμάτια στήριξης του από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, οι Τζιχαντιστές εκτός των άλλων διατηρούν πέντε μεγάλα στρατηγεία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις πόλεις Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ και Χατάι, στα σύνορα δηλαδή Τουρκίας Συρίας. Την ύπαρξη αυτών των στρατηγείων την γνωρίζει πολύ καλά η τουρκική κυβέρνηση, αλλά κάνει τα «στραβά μάτια» καθώς έχει δεσμευτεί να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατά των Τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο εσωτερικό της Τουρκίας και διεκδικούν ακόμα και πολιτική έκφραση. Πέραν αυτών των κεντρικών στρατηγείων, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, οι Τζιχαντιστές διατηρούν πολλές εστίες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν και ανοιχτές διαδηλώσεις υποστήριξης προς το κίνημα τους, όπως έγινε πρόσφατα σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό σε όλη αυτή την εικόνα που δείχνει την μεγάλη διακλάδωση του κινήματος των Τζιχαντιστών στην Τουρκία είναι, όπως αποκαλύπτει η Aydınlık, ότι στις τάξεις τους έχουν προσχωρήσει και άτομα από τα πιο ψηλά οικονομικά στρώματα της Τουρκίας. Υπάρχουν μαρτυρίες πως οι Τζιχαντιστές έχουν εγκαταστήσει κέντρα στρατολόγησης και προπαγάνδας σε πολύ ακριβές βίλες στην Κωνσταντινούπολη ενώ το χρήμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ρέει άφθονο στις τάξεις τους ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το κίνημα στις εγκληματικές και δολοφονικές του επιχειρήσεις. Στις βίλες αυτές, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, πηγαινοέρχονται ολόκληρα minibüs που μεταφέρουν τρόφιμα και εφόδια χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα έχουν επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την διείσδυση τους σε θρησκευτικές οργανώσεις και όπως αναφέρεται, έχουν εγκαταστήσει γραφεία σε περίπου 700 τζαμιά σε πολλές περιοχές της Τουρκίας διευρύνοντας τον κύκλο επηρεασμού τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός όλων αυτών οι Τζιχαντιστές διατηρούν σε τουρκικό έδαφος και αποθήκες πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, τα οποία παρά του ότι είναι εν γνώση της ίδιας της ΜΙΤ οι Τούρκοι δεν επεμβαίνουν για να κατάσχουν τον συγκεντρωμένο οπλισμό που προορίζεται για τα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων στην Συρία και στο Ιράκ. Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις, το ερώτημα που δημιουργείται και το οποίο επισημαίνεται και στην τουρκική εφημερίδα, είναι αν οι Τζιχαντιστές έχουν πρόσβαση και στα κυβερνητικά κλιμάκια της Τουρκίας και αν έχουν διεισδύσει ακόμα και στην ίδια την τουρκική κυβέρνηση, όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιοι υπουργοί στηρίζουν το κίνημα των Τζιχαντιστών μπλοκάροντας ουσιαστικά κάθε πιθανή κίνηση επέμβασης στα αρχηγεία τους που είναι σκόρπια σε όλη την Τουρκία.

Αλλά για να έρθουμε και σε εμάς, το γεγονός και μόνο ότι στην γειτονική χώρα οι Τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει ένα κράτος εν κράτη, όπως αποκαλύπτει και ομολογεί η ίδια η τουρκική εφημερίδα, σε συνδυασμό με το γεγονός της καθημερινής ανεμπόδιστης εισβολής εκατοντάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην χώρα μας, θα πρέπει να «προσγειώσει» στην πραγματικότητα όλους εκείνους τους ισλαμολάγνους που έχουν αφήσει την Ελλάδα σαν ένα ξέφραγο αμπέλι. Η εμπειρία του παρελθόντος μας αφήνει έντονες υπόνοιες ότι οι Τούρκοι σκόπιμα, αν ήδη δεν το έχουν κάνει, θα προωθήσουν Τζιχαντιστές και στην Ελλάδα με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Ας συνέρθουμε και ας αφήσουμε τις «προοδευτικές» βλακείες, πριν δούμε… «τον ουρανό σφοντύλι!».

Τουρκικό δημοσίευμα

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ