Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η γκομενίτσα του βασιλιά...

«Γνώρισα τον βασιλιά κατά τη διάρκεια μια επίσκεψής μου για κυνήγι στην Ισπανία, το 2004. Μοιραζόμαστε μια βαθιά φιλία. 
Είναι άνθρωπος χαρισματικός, πολύ προσιτός και ανθρώπινος» έλεγε πρόσφατα στο γαλλικό περιοδικό Paris Match η γυναίκα που αποκαλούν «η γερμανίδα πριγκήπισσα» και η οποία είναι η «entrañable amiga», η τρυφερή φίλη, η ερωμένη του βασιλιά, όπως γράφουν τα ΜΜΕ στην Ιβηρική χερσόνησο. Η Κορίνα τσου Σεν-Βιτγκενστάιν, μια όμορφη ξανθιά 48 ετών, είναι η νέα πέτρα του σκανδάλου στην Ισπανία και τα γλυκά της λόγια για τον βασιλιά είναι γι'αυτόν δηλητήριο πλέον και οδήγησαν το βασιλικό ζευγάρι στο διαζύγιο.

Η ιστορία της είναι για μυθιστόρημα

Η Κορίνα Βιτγκενστάιν είναι γερμανίδα επιχειρηματίας, ζει στο Μαρόκο για φορολογικούς λόγους και αποτελεί ενεργό μέλος του διεθνούς τζετ σετ. Ομορφη, κομψή και υπερβολικά κοκέτα φοράει κολιέ από σμαράγδια που στοιχίζει πάνω από 400.000 ευρώ.

Έπειτα από 35 χρόνια βασιλείας ο Χουάν Κάρλος διανύει τη χειρότερη περίοδο της ισπανικής μοναρχίας. Σωματικά καταβεβλημένος (χειρουργήθηκε έξι φορές σε δύο χρόνια στο γόνατο και στο γοφό) δέχεται τα πυρά εξαιτίας των οικονομικών σκανδάλων της κόρης του Κριστίνα και του γαμπρού του. Οι Ισπανοί δεν πιστεύουν στ'αυτιά τους κάθε φορά που ξεσπάει ένα σκάνδαλο γύρω από τη μοναρχία, η οποία ως πρόσφατα ήταν ο πιο σεβαστός θεσμός της χώρας.

Η ξανθιά που απειλεί τον θρόνο

Το σκάνδαλο με την γερμανίδα πριγκήπισα ήρθε να επιδεινώσει την εικόνα που είχε από καιρό θρυμματιστεί. «Ξέραμε από καιρό ότι ο Χουάν Κάρλος είχε ερωμένες. Αλλά τώρα αυτό έγινε δημόσιο και η αλλαγή είναι σοβαρή» αναφέρει ο ισπανικός Τύπος. Τα ΜΜΕ της χώρας δημοσιεύουν σχεδόν καθημερινά πικάντικες ιστορίες και φωτογραφίες του ζεύγους ενώ φήμες κυκλοφορούν ότι εδώ και μια δεκαετία η Κορίνα Βιτγκενστάιν είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι στα θέματα της ισπανικής μοναρχίας. Δημοσιεύματα φέρουν τη βασίλισσα Σοφία, 73 ετών, να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την ξανθιά ερωμένη του βασιλιά ενώ το σάιτ ElConfidencial.com γράφει για την όμορφη ξανθιά ότι «είναι η γυναίκα που απειλεί τον θρόνο του βασιλιά».


Ενας, δύο, τρεις γάμοι με εκατομμυριούχους

Η Κορίνα γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη ως Κορίνα Λάρσον από πατέρα Ουγγρο-Δανό και μητέρα Γερμανίδα. Μετά τις σπουδές της στην Ελβετία και μια θητεία στην εταιρεία L'Oréal-Paris, γνωρίζει σε ηλικία 22 ετών έναν πλούσιο βρετανό επιχειρηματία, τον Φίλιπ Αντικινς. Εκείνος της προσφέρει το πρώτο όπλο για κυνήγι και γίνεται το πάθος της.

Σε δεύτερο γάμο παντρεύεται τον Γκερτ Φλικ, δισεκατομμυριούχο κληρονόμο μια γερμανικής οικογένειας η οποία πλούτισε χρησιμοποιώντας εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα εργοστάσιά της.

Σε τρίτο γάμο η Κορίνα παντρεύεται το 2000 έναν πρίγκηπα της παλιάς αριστοκρατίας της Γερμανίας, τον Καζιμίρ zu Sayn-Wittgenstein. Αποκτά έτσι χαρακτηριστικά βασιλικά και την αποκαλούν «πριγκίπισα» ή «μεγαλειοτάτη». Το 2004 γνωρίζει στη Νότια Γερμανία τον Χουάν Κάρλος και η νέα περιπέτεια αρχίζει.


Η τρομερή μπίζνα της Κορίνα Βιντγκενστάιν

Πώς κατάφερε να κάνει τόσο σπουδαίες γνωριμίες και συναντήσεις; Χάρη στην επιχείρηση που έστησε μετά τον πρώτο γάμο της, το 1988. Αγόρασε μια επιχείρηση εμπορίας όπλων, την Boss & Co Gunmakers στο Λονδίνο και επενδύει στην Boss & Sporting, μια εταιρεία που διοργανώνει σαφάρι πολυτελείας στην Αφρική για προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής.

Τον Απρίλιο του 2012 οι Ισπανοί πέφτουν από τα σύννεφα: Ο Τύπος δημοσιεύει φωτογραφίες του Χουάν Κάρλος να κυνηγάει ελέφαντες στην Μποτσουάνα, γεγονός που είχε μείνει μυστικό ακόμη και από την κυβέρνηση. Στο κυνήγι αυτό ο βασιλιάς έπεσε από τον ελέφαντα και έτσι ξεκίνησαν και τα προβλήματα υγείας του. Διοργανώτρια αυτού του σαφάρι είναι η Κορίνα και έτσι ξεκινάει η θυελλώδης σχέση η οποία σκανδαλίζει τους Ισπανούς εν μέσω κρίσης.Ενα βραχιόλι με 3 εκατ. ευρώ

Το τελευταίο επεισόδιο αυτού του ροζ σκανδάλου είναι ένα βραχιόλι από πλατίνα και στολισμένο με 10 διαμάντια το οποίο η Κορίνα φόρεσε για να φωτογραφηθεί για το περιοδικό «Hola!» το οποίο φέρεται να κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ, ίσως και 3 εκατ., όπως έγραψε η ισπανική εφημερίδα El Mundo. Το βραχιόλι είναι δώρο του βασιλιά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και το σκάνδαλο καλά κρατεί στη χειμαζόμενη Ισπανία της κρίσης. Πηγή Liberation, Paris Match


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ