Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

1ο XTERRA / PORTO CARRAS HALF MARATHON

Διήμερο αγώνων τρεξίματος & κολύμβησης
Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα!
Ραντεβού το 2015
Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών το 1o Porto Carras Half Marathon! Μια διοργάνωση με δράση, έντονο αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα και εθελοντισμό .

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου
Η επίσημη αυλαία για το 1ο Porto Carras Half Marathon άνοιξε το Σάββατο στις 17:15 το απόγευμα στο μοναδικής ομορφιάς, πολυτελές συγκρότημα Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής με τους αγώνες τρεξίματος 21,10 & 5 χιλιομέτρων με σημείο έναρξης τη βραβευμένη με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας Πόρτο Καρράς Μαρίνα, μπροστά από το εστιατόριο Τσιπουράκι, όπου δρομείς όλων των ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν εκκίνηση στον αγώνα.
Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να τρέξουν σε πανέμορφες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα, στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο που περιβάλει τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.
Η ξεχωριστή διαδρομή του αγώνα μέσα στο πευκόφυτο περιβάλλον στα ιδιωτικά λιμανάκια του Porto Carras, άφησε εντυπωσιασμένους όλους τους αθλητές αφού κατά μήκος της διαδρομής απολάμβαναν μοναδικές εικόνες του Τωροναίου Κόλπου κάτω από τα μαγικά χρώματα του δειλινού.
Στη μεγάλη απόσταση των 21 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Marjan Bonev απο την Fyrom, με δεύτερο τον Βασίλη Τσανταρλιώτη και τρίτο τον Γιωργο Γρηγορίου.
Στην ίδια απόσταση στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Ιορδανίδου (4η γενικής) με την Σουλτάνα Τόκα να ακολουθεί στη δεύτερη και την Βένη Δημπάρη τρίτη.
Στα 10 χιλιόμετρα την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ιωαννίδης Αλέξανδρος με τον Darko Pop Acev δεύτερο και τον Αρίων Τσούργιαννη στη τρίτη θέση!
Στις γυναίκες η Κατερίνα Κουκάκη, η Silvena Simeonova και η Στεφανίδου Ελένη κατέκτησαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Τέλος, στα 5 χιλιόμετρα ο Φοίβος Φωτακίδης ήταν ο νικητής, με τον Γιώργο Σταμπουλή δεύτερο και τον Δημήτρη Φωτακίδη τρίτο. Στις γυναίκες η Μελίνα Βαρώνη ήταν αυτή που πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με τις Γεωργία Γεροπούλου και Μπετζούνη Παναγιώτα να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
Ιδανικές καιρικές συνθήκες περίμεναν τους αθλητές που θα συμμετείχαν στον κολυμβητικό αγώνα την Κυριακή στις 10:00 το πρωί. Η παραλία του Porto Carras από νωρίς γέμισε με αθλητές και θεατές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο Σιθωνία. Η γραμμή τερματισμού είχε στηθεί έξω από το νερό και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση στην παραλία για να τερματίσουν.
Υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και το χειροκρότημα των εκατοντάδων λουομένων της παραλίας, δόθηκε η εκκίνηση των τριών αποστάσεων.
Έλληνες και ξένοι αθλητές γέμισαν με χρώμα τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας του Porto Carras . Ανάμεσα τους και ο φετινός νικήτης του Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου (26km), Τασος Σαχπαζίδης.
Στη μικρή απόσταση των 1000 μέτρων την πρώτη θέση κατέκτησε ο μόλις 16 ετών Ρώσος Maksim Andreu, με τον Darko Pop Acev απο τη Fyrom στη δεύτερη και τον Μέλτση Στέφανο στην τρίτη θέση.
Στις γυναίκες η Θεοδωρίδου Ελένη (2η γενικής) τερμάτισε πρώτη, με την Θανασούλη Θεοδώρα δεύτερη και την 16χρονη Βαργιαμίδου Ελένη να κλείνει την τριάδα.
Στα 2.500 μέτρα ο Ηλίας Θεοδωρίδης έφτασε πρώτος στη γραμμή τερματισμού με τον Χρήστο Παπαδόπουλο να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Γιώργο Γιοβανούδη στην τρίτη θέση.
Στις γυναίκες η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με δεύτερη τη Αναστασία Μαυρίδου και τρίτη την Μαρία Μπαλτατζή.
Στη μεγάλη απόσταση ο Τάσος Σαχπαζίδης δεν απειλήθηκε από κανέναν από την αρχή μέχρι το τέλος και κέρδισε τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης με τον Αριστείδη Μαχαιρίδη ένα δευτερόλεπτο πίσω στην τρίτη θέση.
Στις γυναίκες, η Άννα Αιβαζόγλου ήταν αυτή που κατέκτησε την πρώτη θέση με την Μπετζούνη Παναγιώτα και την Άννα Καλτσά να κλείνει την τριάδα.
Το "παρών" στις διαδρομές έδωσαν εκατοντάδες άτομα, μικροί και μεγάλοι και στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού για το 2015 με το 2ο Porto Carras Half Marathon. Όλοι όσοι συμμετείχαν πήραν μετάλλια και αναμνηστικά T-shirts.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των νέων από την Χαλκιδική ήταν απροσδόκητα υψηλή στα αγωνίσματα ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στην σχολική ομάδα από το Γυμνάσιο & Λύκειο του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής για τη σημαντική τους εθελοντική δράση κατά τη διάρκεια του αθλητικού διημέρου.
Την εκδήλωση υποστήριξαν ως αρωγοί ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Το 1ο Xterra / Porto Carras Half Marathon στήριξε ως επίσημος υποστηρικτής η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και το αθλητικό ποτό Powerade.
Χορηγοί επικοινωνίας του 1ου Xterra / Porto Carras Half Marathon ήταν οι Metropolis 95.5, Metropolis Χαλκιδική 87.8, Ζοο 90.8, Τrust Radio και το Running News.Gr.
Άλλοι υποστηρικτές της διήμερης αθλητικής διοργάνωσης ήταν οι: Puma, η Chiquita, ZipVit, Arena, Garmit, Fitletic.
Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου στο υψηλών προδιαγραφών Porto Carras Grand Resort και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλλουμε ώστε να διατηρηθεί το αθλητικό πνεύμα της Βόρειας Ελλάδας που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στέλνοντας σημαντικό μήνυμα στη νέα γενιά και όχι μόνο.











Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2ο Porto Carras Half Marathon 2015!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ