Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση δημάρχων του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Το Σάββατο 27/9/2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα συνάντηση με θέμα «Ο θερμαλισμός στη Φθιώτιδα: προβλήματα και προοπτικές». Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου και ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα των αναγνωρίσεων των Ι.Φ.Π που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τις Ιαματικές Πηγές και απασχολούν τον Σύνδεσμο, ενώ αναλύθηκαν οι κινήσεις που έκανε ο ΣΔΙΠΕ προκειμένου να ξεβαλτώσει το ζήτημα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πρωτοβουλία του ΣΔΙΠΕ στο Υπουργείο Υγείας που είχε σαν αποτέλεσμα την ψήφιση νόμου έτσι ώστε τα υδροθεραπευτήρια να μπορούν να είναι μονάδες πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακόμη αποφασίστηκε να γίνει μια από κοινού παρουσία από τον Σύνδεσμο και τους Δήμους στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις πηγές που έβγαλε σε διαγωνισμό αλλά και γενικά με τον ρόλο του στην περιοχή.

Τέλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Ζαφειρίου Παναγιώτης τίμησε τον πρώην Δήμαρχο των Καμένων Βούρλων και ιδρυτικό μέλος του ΣΔΙΠΕ κ.Πλατανιά Γιάννη για την προσφορά του στον Θερμαλισμό. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς του ΣΔΙΠΕ ο πρόεδρος κ.Ζαφειρίου Παναγιώτης, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.Σιγγιρίδης Ανέστης, το μέλος της Ε.Ε κ.Συλεούνης Δημήτρης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ.Δανάς Μάρκος. Από την γύρω περιοχή παρέστησαν ο Δήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου κ.Συκιώτης Ιωάννης, το μέλος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Μακρυνίτσας Δημήτρης , η Δημοτική Σύμβουλος κ.Ψιμογιάννου Ευμορφία, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ.Ευσταθίου Σπανού Ελένη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Αγγελόπουλος Δημήτρης και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου κ.Βλαχοστέριος Κώστας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ.Τζιαχρήστας Δημήτρης, οι δύο νεοεκλεγέντες επρόσωποι του Δημου Λαμίας στον ΣΔΙΠΕ κ.Καλαμπαλίκης Δημοσθένης και κ.Ματζάνας Δημήτρης , ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Σανίδας Ηλίας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Καμένων Βούρλων κ.Ηλιόπουλος Μιλτιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ