Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα εισαγγελική παρέμβαση στην ΕΠΟ

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της παραίτησης του integrity officer της ΕΠΟ (σύνδεσμος αεραιότητας με την UEFA) Γιάννη Ντζούφρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Δαβάκη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος Κορέα.

Η κ.Σακελλαροπούλου, που ήταν εισαγγελέας έδρας στη δίκη των στημένων αγώνων που έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013, ερευνά ήδη γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ο θεσμός παρά μόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, για ποιο λόγο ο κ.Ντζούφρας διορίστηκε δύο φορές (μία επί Πιλάβιου και μία επί Σαρρή) και τώρα εξετάζει την αλλαγή σκυτάλης του integrity officer και αν αυτή έγινε υπό συνθήκες πίεσης λόγω της εισαγγελικής έρευνας για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Χάρης Λακαφώσης που ερευνά το σκάνδαλο 66 πλαστών ενημεροτήτων 27 ομάδων, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: Με έγγραφο του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητάει να πληροφορηθεί αν την τελευταία δεκαετία έγινε διαχειριστικός έλεγχος στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, όπως εκ του νόμου προβλέπεται. Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι τέτοιοι έλεγχοι ουδέποτε διενεργήθηκαν και το έργο της Επιτροπής θα κληθεί να αναλάβει το ΣΔΟΕ που αρχίζει ελέγχους σε όλες τις ομάδες Superleague
και Football League.
Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Αθηνών Παναγιώτης Αθανασίου επικαιροποίησε την έρευνα του προκατόχου του Γρηγόρη Πεπόνη για τις κρατικές επιχορηγήσεις αθλητικών ομοσπονδιών. Η αρχική διερεύνηση είχε βάθος δεκαετίας και έλαβε χαρακτήρα ανεξαρτήτως ποσού Διαβιβάστηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, η οποία -όμως- έχει καταργηθεί. Τον φάκελο ήδη ανέλαβε η επίκουρη οικονομική εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη, η οποία διεκπεραίωσε το σκάνδαλο των 30 εκ. ευρώ με την κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή και άσκησε
κακουργηματικές διώξεις σε 23 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων τρεις πρόεδροι της ΕΠΟ: Ο Γιώργος Σαρρής, ο Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Πάντως, η υπόθεση των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ, όλα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ