Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Έκκληση στον ΟΑΣΘ από τους Πειρατές: Σκεφτείτε την πόλη

Η απόφαση του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων και να διακοπούν τα νυχτερινά δρομολόγια, αποτελεί ξεκάθαρο πλήγμα για την πόλη.

Οι "Πειρατές στη Θεσσαλονίκη" δεν πήραμε καμιά απάντηση στα ζητούμενα από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδη κατά την χθεσινή του παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο. Υποσχέσεις εν καιρώ για τα νυχτερινά δρομολόγια και για την θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου.

Η εικόνα τον Σεπτέμβριο όπου κόπηκαν τα νυχτερινά δρομολόγια είναι η εξής:

Εργαζόμενοι στην νύχτα, μαθητές μετά το φροντιστήριο, φοιτητές που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ΔΕΝ μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους με το λεωφορείο. ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν ταξί ή να βρουν κάποιον άλλον τρόπο, γεγονός που μειώνει το ήδη τσεκουρεμένο εισόδημα-χαρτζιλίκι τους.

Οι "Πειρατές στην Θεσσαλονίκη" θεωρούμε το ζήτημα με τον ΟΑΣΘ ως πρωτεύον για την πόλη, καθώς μιλάμε για τον μοναδικό μέσο συγκοινωνίας στην Θεσσαλονίκη.

Και επισημαίνουμε τα εξής:

- Δεν είναι δυνατόν την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης να την χρεωθεί ο επιβάτης.

- Ταυτόχρονα με την αύξηση του κομίστρου έχουμε και μείωση των υπηρεσιών που προσφέρει το "μονοπώλιο" του ΟΑΣΘ. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

- Η αντίδραση των φορέων της πόλης για όλα αυτά είναι αναιμική. "ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ" παραφράζοντας το παλιό τηλεοπτικό σλόγκαν.

Πέρα από τα οικονομικά ζητήματα που επηρεάζονται άμεσα από την κεντρική πολιτική, οι "Πειρατές στη Θεσσαλονίκη" απευθύνουμε έκκληση στον ΟΑΣΘ να επαναφέρει άμεσα τα νυχτερινά δρομολόγια.

Είναι ζήτημα ανάσας για την πόλη, για την οικονομία της και τον εξωστρεφή χαρακτήρα της.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Επικεφαλής της παράταξης "Πειρατές στη Θεσσαλονίκη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ