Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος η σύνταξη για δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία

Σύνταξη ... τέλος για όσους δημοσίους υπαλλήλους είχαν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους στο Δημόσιο.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει βαρύτατες ποινές για όσους εξαπάτησαν το Δημόσιο για να προσληφθούν και προβλέπει στο εξής ενδελεχή έλεγχο γνησιότητας των νεοπροσλαμβανομένων, των μεταταχθέντων ή των προς συνταξιοδότηση υπαλλήλων.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι διατάξεις δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, δηλαδή δεν θα κόψουν τη σύνταξη σε όσους ήδη τη λαμβάνουν.

Ωστόσο, θα αφορά όλους όσους καταθέσουν χαρτιά για σύνταξη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Τουτέστιν, σύνταξη τέλος για τους παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους ακόμη και αν είχαν καταθέσει το πλαστό πτυχίο προ 20ετίας!

«Ναι μεν αλλά…» από ΣΥΡΙΖΑ

Η κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε και στις αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και από αρκετούς δημάρχους για τις μετατροπές συμβάσεων εργασίας με Προεδρικά Διατάγματα, εξηγώντας ότι το νομοσχέδιο δεν στρέφεται εναντίον τους: «Οι ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίστηκαν προϋποθέτουν τον δόλο του υπαλλήλου. Μόνο όσοι εξαπάτησαν το Δημόσιο θα διώκονται και άρα οι περιπτώσεις που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν. Γιατί λοιπόν η κυρία Δούρου και οι λοιποί δήμαρχοι φοβούνται και έχουν κλειστή την πόρτα; Αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα ή πλαστογράφησε δεν έχει θέση στο Δημόσιο».

Απαντώντας στην κα Χριστοφιλοπούλου, ο Αλέξης Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του συμφωνεί στην τιμωρία όσων εξαπάτησαν το Δημόσιο αλλά όχι όσων οι συμβάσεις άλλαξαν με Προεδρικά Διατάγματα: «Η Αριστερά και εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της ανεύρεσης και τιμωρίας όσων παραποίησαν τους φακέλους τους. Ούτε η Δούρου, ούτε ο Τσίπρας ούτε εγώ ο ίδιος δεν είπαμε να μην ανιχνευτούν οι συμβάσεις».

Ο ίδιος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει τίμημα ανάλογου του παραπτώματος» και πρόσθεσε πως δεν συναινεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε στέρηση της σύνταξης: «Το νομοσχέδιο μπλοκάρει την έξοδο στη σύνταξη πολλών συμπολιτών μας κατά τρόπο απαράδεκτο. Θα πάτε σε συνταξιούχους και θα τους πάρετε τη σύνταξη επειδή κατέθεσαν ένα μη γνήσιο πιστοποιητικό πριν από είκοσι χρόνια; Δεν μπορεί να ταλαιπωρήσουμε χιλιάδες οικογενειών επειδή συνήνεσαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ