Αν έχετε λίγο κιμά στην κατάψυξη και θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό για την οικογένεια, τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γενικά αποδεκτή λύση. Τσεκάρετε λοιπόν μια πολύ εύκολη συνταγή για παπαρδέλες με κιμά.
Υλικά συνταγής:
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 650 γρ. κιμά
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλιά πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ντοματοπελτές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι κέτσαπ
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ή ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά μας.Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει χρώμα (δηλαδή να γκριζάρει ο κιμάς).
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες (ή τις τρίβουμε στον τρίφτη) και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
Προσθέτουμε από ένα κουταλάκι ντοματοπελτέ και ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα (μέχρι να δέσει). Στο τέλος, σβήνουμε τον κιμά με το λευκό κρασί και κατεβάζουμε το κατσαρόλι από την φωτιά.
Βράζουμε τις παπαρδέλες (όπως λέει η συσκευασία τους, σε αλατισμένο περίπου 3 λεπτά), στραγγίζουμε και τις καίμε με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε.
Βάζουμε τις παπαρδέλες σε πιάτα και απλώνουμε όσο κιμά θέλουμε πάνω τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ