Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Personal Relationships» αποκάλυψε μερικές από τις παραπλανητικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι άνδρες για να χειραγωγήσουν τις γυναίκες -πολλές από τις οποίες ευθυγραμμίζονται με τον τύπο προσωπικότητας της «σκοτεινής τριάδας», σύμφωνα με την έρευνα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, μπροστά στις διαμαρτυρίες των γυναικών για αυτονομία και ίσες ευκαιρίες σε όλα τα φύλα, οι δυσαρεστημένοι άνδρες συγκεντρώνονται σε ανώνυμα διαδικτυακά φόρουμ για να απολαμβάνουν την αντιφεμινιστική ρητορική. Εκεί προέκυψε η κοινότητα του «κόκκινου χαπιού», η οποία περιλαμβάνει ένα παγκόσμιο δίκτυο ανδρών που συγκεντρώνονται σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να ανταλλάξουν μυστικά ανδρικού σοβινισμού, συμπεριλαμβανομένου του πώς να δαμάσουν τις γυναίκες στη συζυγική υποταγή.
Ο όρος «κόκκινο χάπι» αναφέρεται στην ταινία «The Matrix» του 1999, όπου ο ήρωας της ταινίας καλείται να επιλέξει μεταξύ της λήψης ενός κόκκινου ή ενός μπλε χαπιού, με το δεύτερο να αντιπροσωπεύει τις ψευδαισθήσεις και το πρώτο να οδηγεί στη δυσάρεστη αλήθεια.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, το να «παίρνει κανείς το κόκκινο χάπι» έχει καταλήξει να αναφέρεται σε άνδρες που έχουν καταλήξει να πιστεύουν ότι οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων απειλούνται από τις φεμινιστικές αξίες που κυριαρχούν στην επικρατούσα τάση.
Μιλώντας με τις πρώην συντρόφους των ανδρών του κόκκινου χαπιού, η νέα έρευνα αποκάλυψε μια σημαντική «σκοτεινή τριάδα» που χαρακτηρίζουν αυτούς τους άνδρες: ναρκισσισμός, μακιαβελισμός και ψυχοπάθεια.
Άτομα με ναρκισσιστικά στοιχεία προσωπικότητας έχουν την τάση να αναζητούν συνεχώς εξωτερική επιβεβαίωση και προσοχή, ενώ παρουσιάζουν υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και αισθήματα μεγαλομανίας, θεωρώντας ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους.
Οι μακιαβελικές προσωπικότητες χαρακτηρίζονται από διπροσωπία και χειριστικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις και τάσεις καταπάτησης των ορίων και των κανόνων.
Η έννοια της ψυχοπάθειας περιγράφει άτομα με φτωχή συναισθηματική ζωή, όπου τα θετικά αισθήματα προς τους άλλους είναι ψεύτικα και κινούνται κυρίως στο πλαίσιο της συνήθειας των ατόμων αυτών να χρησιμοποιούν την γοητεία τους για την χειραγώγηση των άλλων. Περιγράφονται ως παρορμητικά άτομα, που αναζητούν τον κίνδυνο, ενώ δεν επιδεικνύουν ενσυναίσθηση ούτε αισθήματα ντροπής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ