Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ξεκίνησε η διάσωση για να επιστρέψουν στη Γη «εγκλωβισμένοι» αστροναύτες: Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο πριν το 2025


Η αποστολή για να επιστρέψουν στην γη οι εγκλωβισμένοι από τον περασμένο Ιούνιο αστροναύτες, Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς έκανε την αρχή της αλλά επέστρεψε εκ νέου στην γη.

Μια μεγάλη αποστολή ξεκίνησε για να φέρει πίσω τους δύο αστροναύτες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Ιούνιο. Η Νasa και η Space X έστειλαν κάψουλα εν ονόματι Dragon, η οποία προσπάθησε να φέρει πίσω τους δύο αστροναύτες.

Εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα το Σάββατο ωστόσο, επειδή προέκυψαν και αναγνωρίστηκαν κάποια προβλήματα κατά την απογείωση της, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε το πλήρωμα να επιστρέψει και πάλι στη γη. Η νέα κάψουλα αναμένεται να κάνει την προσπάθεια της τον Φεβρουάριο ώστε να είναι πλήρως σίγουρη για την επιτυχία του αποτελέσματος.
Οι δύο αστροναύτες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι εκεί εδώ 3 μήνες, λαμβάνουν μόνο τις σχετικές προμήθειες χωρίς να έχουν ακόμη την δυνατότητα να επιστρέψουν στην Γη, ενώ καθημερινά έχουν επικοινωνία με τα μέλη της Space X, όπου έχει μπει στην τελική ευθεία η διάσωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ