Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Με επιτυχία έληξαν δύο επιστημονικά συνέδρια που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η «ASREC»


Με μεγάλη επιτυχία έληξαν τα συνέδρια «ASREC Graduate Workshop» και «ASREC Europe 2024», που διοργανώθηκαν από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την «Ένωση για τη Μελέτη της Θρησκείας, της Οικονομίας και του Πολιτισμού» (Association for the Study of Religion, Economics and Culture - ASREC), από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στα συνέδρια συμμετείχαν 80 ομιλητές και ομιλήτριες από περισσότερες από 35 χώρες, συμβάλλοντας σε μια διεθνή συζήτηση ανταλλαγής απόψεων για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ οικονομικών, θρησκείας και κουλτούρας.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο καθηγητής Laurence Iannaccone, πρόεδρος του ASREC, καθώς και οι κεντρικοί ομιλητές Jörg Baten (University of Tübingen) και Romain Wacziarg (UCLA Anderson School of Management).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε ευρεία θεματολογία με παρουσιάσεις επιστημονικών άρθρων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και poster, καλύπτοντας τις νέες τάσεις και προκλήσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Όπως εκτιμούν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναστασία Λίτινα και ο επίκουρος καθηγητής Λευτέρης Φιλιππιάδης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, Skerdi Zanaj, «τα συνέδρια ολοκληρώθηκαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, και δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες για μελλοντικές διοργανώσεις, που θα προάγουν ακόμη περισσότερο την επιστημονική έρευνα και συνεργασία στους αντίστοιχους τομείς, σε διεθνές επίπεδο. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή τους».

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.anastasialitina.com/about-6






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ