Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Κώστας Πρέκας: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν δυστυχισμένη, είχε φτιάξει μέσα της ένα μοντέλο ιδανικής γυναίκας που δεν κατάφερε να φτάσει


Ο Κώστας Πρέκας μίλησε για τη γνωριμία και την συνεργασία που είχε με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι η Βουγιουκλάκη ήθελε να γίνει μια σταρ του βεληνεκούς των Χολιγουντιανών σταρ της εποχής και επειδή δεν κατάφερε να φτάσει αυτά τα στάνταρ δυστύχησε.

«Η Αλίκη ήταν δυστυχισμένη γιατί θέλησε να παρουσιάσει μια γυναίκα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ. Είχε φτιάξει μέσα της ένα μοντέλο ιδανικής γυναίκας που δεν κατάφερε να τη φτάσει. Και προχωρώντας σκαλί-σκαλί προσπάθησε να γίνει κάτι το απλησίαστο. Ίσως μια Ελληνίδα Γκρέτα Γκάρμπο, μια Μέριλιν Μονρό. Και αυτά που διαβάζω για «φίλες» και «φίλους» είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η Αλίκη ζούσε μια τραγωδία», αφηγήθηκε στην εφημερίδα «Espresso».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και το πώς η φήμη της βοηθούσε και τον ίδιο, αλλά και για το ασύγκριτο μέγεθος - για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα - της φήμης της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι το πλέον μυθικό πρόσωπο του ελληνικού πολιτισμού. Η Αλίκη είχε τεράστιο ταλέντο αλλά δεν της δόθηκε η ευκαιρία. Η Αλίκη δεν ήταν ευτυχισμένη και συνέβησαν πολλά τότε με τον Δημήτρη. Τα γνωρίζαμε όλοι οι ηθοποιοί εκείνης της εποχής. Άλλωστε, η Αλίκη κρατούσε στην επιφάνεια τον Δημήτρη γιατί εκείνη ήταν η εθνική σταρ. Η Αλίκη ακόμα και σήμερα κρατάει όρθιο τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ακόμα και το ελληνικό θέατρο. Δεν θα ξαναπεράσει τέτοιο αστέρι».

«Έπαιζε αυτά που ήθελε το κοινό», υπογράμμισε στο τέλος ο Κώστας Πρέκας έπειτα από σχετική ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ