Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος διαγωνισμός 3-Minute Thesis (3MT) έρχεται από το CITY College στη Θεσσαλονίκη


Τρίτη, 23 Απριλίου
18.00-19.30 | Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το CITY College, University of York Europe Campus, διοργανώνει τον διαγωνισμό 3-Minute Thesis (3MT) στις 23 Απριλίου 6-7.30 μμ στον χώρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και διεπιστημονικό γεγονός, που στοχεύει στην ανάδειξη του δυναμικού ερευνητικού περιβάλλοντος της πόλης μας και θα φιλοξενήσει διαγωνιζόμενους από τα διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα της πόλης μας.

Ο πρώτος διαγωνισμός 3 Minute Thesis πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Queensland το 2008 και έκτοτε έχει διεξαχθεί παγκοσμίως σε 900 ιδρύματα και 85 διαφορετικές χώρες. Ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρόκληση καθώς καλεί υποψήφιους διδάκτορες από όλους τους επιστημονικούς κλάδους να παρουσιάσουν την έρευνά τους με σαφήνεια και διαύγεια σε ένα μη εξειδικευμένο κοινό εντός μόνο 3 λεπτών! Απώτερος σκοπός του διαγωνισμού είναι να προβάλει τις επιστημονικές συνεισφορές της τοπικής μας κοινότητας και να φέρει σε επαφή επιστήμονες με εκπροσώπους της βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών και έτσι να διευρύνει τον δημόσιο και διαφανή διάλογο σε ένα ευρύτερο φάσμα ιδεών και συζητήσεων στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δήλωση συμμετοχής












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ