Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βραδιά γευσιγνωσίας “Παρίσι 2024”


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Olympic Flame Week”, οι οποίες υλοποιούνται εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου με την εξαιρετική επιμέλεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μία απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας, ειδικά σχεδιασμένη για τα μέλη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπισμού «Olympia», με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα το “Πάνθεον των Ολυμπιονικών”, μέρος της μόνιμης έκθεσής του, αποτέλεσε «κόμβο συνάντησης» για τους επίτιμους καλεσμένους, οι οποίοι μυήθηκαν στον κόσμο της γαλλικής γαστρονομίας, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση μενού, υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου σεφ Γιώργου Παλησίδη, και με τη συνοδεία ιδιαίτερων ποικιλιών γαλλικών κρασιών. Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία αφιερωμένη στην ανάδειξη των γαλλικών γεύσεων και περιοχών, ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τις τοπικές τεχνοτροπίες. Η Ελλάδα και η Γαλλία δεν συμπορεύονται μόνο στο ταξίδι των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις. Για τον λόγο αυτό, εκλεκτά ελληνικά τυριά συνόδευαν τη βραδιά, απογειώνοντας τους γευστικούς κάλυκες  του ουρανίσκου των καλεσμένων μέσα από τις εναλλαγές των γεύσεων γεύονταν.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς Δρ. Κυριακή Ουδατζή, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και ευχαρίστησε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο για την άψογη διοργάνωση, και ειδικότερα τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας Jean-Luc Lavaud, τον οποίο και κάλεσε στο βήμα για να σημάνει την έναρξη της εκδήλωσης. Για την ανιδιοτελή τους προσφορά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό συνεχάρη προσωπικά τα μέλη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπισμού «Olympia» και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Στέλιος Αγγελούδης.

Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο συντονιστής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θάνος Μπέγκας και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ειδικές ευχαριστίες στον Διευθυντή της Δημόσιας Πειραματικής Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Θέρμης, Αντώνη Καταβέλο και τους καταρτιζόμενους του τμήματος Στέλεχος Τουρισμού και Φιλοξενίας καθώς και το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή και φιλοξενία των καλεσμένων.

Θερμές ευχαριστίες επιπλέον στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για την προσφορά των γαλλικών τυριών και κρασιών, στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την προσφορά των ελληνικών τυριών, στο κατάστημα BléTasteGallery για τη προσφορά του επιδόρπιου, του ζυμωτού ψωμιού και των κριτσινιών που συνόδευσαν το γεύμα.

Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά ερμηνεία γαλλικών τραγουδιών συνοδεία πιάνου.
(Φωνή: Αναστασία Λιάπη, Πιάνο: Σωκράτης Τουλόπουλος)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ