Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Πιλότος αποκαλύπτει τι πραγματικά ισχύει για τις καθυστερήσεις στις πτήσεις


Ένας πιλότος αεροπορικής εταιρείας παραδέχθηκε ότι η δικαιολογία που λένε συχνά στους επιβάτες για τις καθυστερημένες πτήσεις, σπανίως είναι αληθινές. Συχνά χρησιμοποιούν τις φράσεις «θα φροντίσουμε να φτάσετε με ασφάλεια στο προορισμό σας» ή «οι αναταράξεις δεν είναι ανησυχητικές», όταν μια πτήση επρόκειτο να καθυστερήσει.

Κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά αφού σε όλους μπορεί να έχει τύχει να βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο και αυτό να μην ξεκινά την προγραμματισμένη ώρα. Ή ακόμα να περιμένετε στην πύλη και να παρακολουθείτε στον πίνακα αφίξεων και αναχωρήσεων δίπλα στην πτήση να αναγράφεται η λέξη «καθυστέρηση».



Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο θα έχουν βιώσει την παραπάνω εμπειρία. Συνήθως όταν μιλάμε για καθυστέρηση μέχρι μισή ώρα δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, ενώ ο πιλότος συχνά διαβεβαιώνει ότι ο χρόνος αυτός θα αποκατασταθεί στο ταξίδι.

Οι χρήστες του Reddit ζήτησαν από έναν πιλότο να τους αποκαλύψει πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι επιβάτες για τις καθυστερημένες πτήσεις και εκείνος απάντησε: «Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τον χαμένο χρόνο. Όσο μεγαλύτερη είναι η πτήση, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε, αλλά παρόλα αυτά μιλάμε για 5-10 λεπτά, όχι για μια ώρα».

Μάλιστα, ένας άλλος πιλότος που παρενέβη στην κουβέντα, εξήγησε ότι οι συνάδελφοί του που προσπαθούν να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους, χρησιμοποιούν διαφορετικά υψόμετρα για να «πιάσουν» ευνοϊκούς ανέμους, κάτι όμως που προσπαθούν να το κάνουν ούτως ή άλλως.



«Με ελάχιστες εξαιρέσεις, πετάμε πάντα σε βέλτιστες διαδρομές και υψόμετρα για να φτάσουμε στον προορισμό μας στον ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστη καύση καυσίμου. Ο άνεμος είναι μακράν η μεγαλύτερη μεταβλητή σε αυτούς τους υπολογισμούς», ανέφερε η New Zealand Herald.

Εάν οι πιλότοι ήταν σε θέση να κάνουν τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν πιο γρήγορα και ασφαλή τρόπο, τότε θα το έκαναν και τα ταξίδια θα ήταν πιο σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ