Ακόμη και στις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, το πεπόνι παραμένει ένα από τα αγαπημένα δροσερά φρούτα.
Το βασικό είναι να ξέρεις πώς θα διαλέξεις το πιο γλυκό από τον πάγκο του οπωροπωλείου. Υπάρχουν μερικές συμβουλές γι αυτό. Αρχικά θα πρέπει να ξέρετε ότι μια ωραία μυρωδιά απ’ έξω το πιθανότερο σημαίνει εξίσου όμορφη και μέσα. Επιπλέον δείτε τη βάση του πεπονιού. Δεν θα πρέπει να είναι ούτε σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Ιδανικά θα πρέπει να είναι σχετικά μαλακή, δηλαδή να είναι ώριμο.
Το δεύτερο που πρέπει να κοιτάξετε είναι το κοτσάνι. Αν δείτε ένα ξερό κοτσάνι τότε μιλάμε κατά πάσα πιθανότητα για ένα ώριμο και γλυκό πεπόνι που θα απολαύσετε όταν το κόψετε στο σπίτι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ