Κάποιος έπρεπε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, και αυτό το έκανε η ψυχοθεραπεύτρια Dr. Thema Bryant, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο podcast της αγαπημένης μας Mel Robbins.
Οι δυο ειδικοί ψυχικής υγείας, έκαναν μια μεγάλη συζήτηση για τα προσωπικά τραύματα, αλλά και για το πως αυτά μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, αλλά και τις σχέσεις που συνάπτουμε με τους άλλους ανθρώπους.
Εκτός αυτού όμως, το ενδιαφέρον εστίασε στη σύνδεση των προσωπικών τραυμάτων (τα οποία δυσκολεύουν τη ζωή μας, και οδηγούν σε τοξικές συμπεριφορές) με την παρακολούθηση true crime σειρών. Και ναι λοιπόν, όσοι χαλαρώνουν βλέποντας αληθινές ιστορίες με εγκλήματα ή ταινίες βίας και τρόμου, σημαίνει πως είναι ώρα να περάσουν μια επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο.
Και αυτό γιατί όσοι έχουν ζήσει κάποια τραυματική εμπειρία, αισθάνονται μια έλξη προς τα true crime documentaries «σε μια προσπάθεια να ξαναζήσουν αυτή την εμπειρία σε ένα ασφαλές περιβάλλον που μπορούν να ελέγξουν».
«Χαλαρώνοντας όσο παρακολουθήσεις αστυνομικές σειρές/ντοκιμαντέρ που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ενδεχομένως αυτό να κρύβει προσωπικά τραύματα». «Γιατί το τραύμα με χαλαρώνει;», καλεί η ειδικός τους ακροατές να σκεφτούν.
Η ίδια αναλύει το φαινόμενο, σημειώνοντας πως πολλοί έχουμε μεγαλώσει βιώνοντας καταστάσεις μεγάλης πίεσης και στρες, οπότε μπερδεύουμε την ηρεμία με τη βαρεμάρα. Αυτό θα εξηγούσε πολλά και στον τομέα των σχέσεων, τώρα που το σκέφτομαι.
«Κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε σε συνθήκες με υψηλό στρες, έτσι μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τη γαλήνη με τη βαρεμάρα. Για να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου πρέπει να αποδεχτείς τη δυσφορία, επειδή θα φαίνεται ως κάτι άγνωστο». Τη θεωρία αυτή επιβεβαιώνει και η καθηγήτρια του John Jay College of Criminal Justice, Elizabeth Jeglic.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ