Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Έρευνα: Οι άπλυτες μαξιλαροθήκες έχουν περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα μιας τουαλέτας


Δεν θα κοιμάστε ήσυχα μετά από αυτό! Μια άπλυτη μαξιλαροθήκη μπορεί να φιλοξενήσει 3 εκατομμύρια βακτήρια μετά από μόλις μία εβδομάδα, δηλαδή περίπου 17.000 φορές περισσότερα από το μέσο κάθισμα μιας τουαλέτας, σύμφωνα με μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Amerisleep.

Η ανάλυση περιελάμβανε δεδομένα καθαριότητας για στρώματα, σεντόνια και μαξιλαροθήκες, καθώς και μια ανάλυση των πιθανών παθογόνων μικροοργανισμών που παραμονεύουν ανάμεσα στα σεντόνια που κοιμόμαστε.

Τα αλλεργιογόνα, οι μύκητες και το νεκρό δέρμα συγκαταλέγονται στα ανησυχητικά σωματίδια με τα οποία δεν θα θέλατε να κοιμάστε τη νύχτα - και μπορούν να προσελκύσουν τα ακάρεα της σκόνης, μικροσκοπικά ζωύφια που τρέφονται με τα ξεφλουδισμένα κύτταρα του δέρματος.

Την πρώτη μέρα το μαξιλάρι είναι καθαρό από βακτήρια και μικρόβια

Τα επικίνδυνα βακτήρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους την πέμπτη μέρα

Οι ειδικοί λένε πώς πρέπει συχνά να αλλάζουμε κλινοσκεπάσματα

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι μαξιλαροθήκες, συγκεκριμένα, πρέπει να αλλάζονται τακτικά - και όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα (ή το μήνα).

«Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι, μολύνετε τα κλινοσκεπάσματά σας με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (περίπου 50 εκατομμύρια την ημέρα), τον ιδρώτα, το μακιγιάζ, τις λοσιόν, τα μαλλιά και οτιδήποτε άλλο έχετε μαζέψει κατά τη διάρκεια της ημέρας, από γύρη και τρίχωμα κατοικίδιων ζώων μέχρι μυκητοειδή μούχλα και σωματίδια βρωμιάς, καθώς και βακτήρια και ιικά σωματίδια», δήλωσε ο Dr. Hadley King στο Well+Good.

«Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ο ιδρώτας αποτελούν τροφή για τα ακάρεα της σκόνης, προσελκύοντάς τα στο κρεβάτι σας και βοηθώντας τα να πολλαπλασιαστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ